Bereidingswijze
Smelt de boter in de braadpan.
Snipper 6 uien in kleine stukjes (hoe kleiner, des te sneller de saus klaar is) en fruit deze in de braadpan met zwarte peper (naar smaak) totdat ze glazig zijn.
Snijd ondertussen de kip in niet al te kleine blokjes.
Voeg de masala, komijnpoeder en uitgeperste knoflook toe aan de uien en roer even goed om en voeg daarna de kip toe en roer deze goed door het ui/kruidenmengsel.
Maak een halve liter kippenbouillon en voeg hiervan ongeveer 400ml toe aan de pan. Hou de rest apart voor als het geheel te droog wordt
Snijd de tomaten in blokjes (verwijder hierbij de harde/groene kern) en voeg deze toe aan de pan.
Schil de aardappelen, snijd deze in ongeveer even grote blokjes als de kip en voeg toe aan de pan.
Laat het geheel 45 minuten zachtjes koken met de deksel net niet helemaal op de pan.
In de laatste 15 minuten breng je in de kookpan water aan de kook en kook hier de kousenband in ongeveer 6 minuten beetgaar. Kook ondertussen de eieren hard in de steelpan en snipper de laatste ui.
Fruit de ui in de wok met wat olie, voeg de kousenband toe en schep 2 eetlepels saus uit de braadpan in de wok.
Wok de kousenband ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
Pel de eieren en doe ze voorzichtig in de saus van de braadpan zodat ze een beetje de kleur van de saus aan kunnen nemen.
Verhit op hoog vuur een heel klein beetje zonnebloemolie in de koekenpan en bak hier de rotiplaten in af (1 minuut per kant), vouw ze 2 x dubbel en pak ze in met aluminiumfolie.
Maak het geheel op smaak met zout en eet smakelijk!
Snipper 6 uien in kleine stukjes (hoe kleiner, des te sneller de saus klaar is) en fruit deze in de braadpan met zwarte peper (naar smaak) totdat ze glazig zijn.
Snijd ondertussen de kip in niet al te kleine blokjes.
Voeg de masala, komijnpoeder en uitgeperste knoflook toe aan de uien en roer even goed om en voeg daarna de kip toe en roer deze goed door het ui/kruidenmengsel.
Maak een halve liter kippenbouillon en voeg hiervan ongeveer 400ml toe aan de pan. Hou de rest apart voor als het geheel te droog wordt
Snijd de tomaten in blokjes (verwijder hierbij de harde/groene kern) en voeg deze toe aan de pan.
Schil de aardappelen, snijd deze in ongeveer even grote blokjes als de kip en voeg toe aan de pan.
Laat het geheel 45 minuten zachtjes koken met de deksel net niet helemaal op de pan.
In de laatste 15 minuten breng je in de kookpan water aan de kook en kook hier de kousenband in ongeveer 6 minuten beetgaar. Kook ondertussen de eieren hard in de steelpan en snipper de laatste ui.
Fruit de ui in de wok met wat olie, voeg de kousenband toe en schep 2 eetlepels saus uit de braadpan in de wok.
Wok de kousenband ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
Pel de eieren en doe ze voorzichtig in de saus van de braadpan zodat ze een beetje de kleur van de saus aan kunnen nemen.
Verhit op hoog vuur een heel klein beetje zonnebloemolie in de koekenpan en bak hier de rotiplaten in af (1 minuut per kant), vouw ze 2 x dubbel en pak ze in met aluminiumfolie.
Maak het geheel op smaak met zout en eet smakelijk!
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is ontstaan uit een combinatie van Indiase stoofschotels en Surinaamse roti.
Ik maak ongeveer 4 x per jaar een hele grote pan met het idee om wat in te vriezen maar dat laatste lukt niet altijd
Specifieke ingrediënten haal ik bij Amazing Oriëntal.
Ik maak ongeveer 4 x per jaar een hele grote pan met het idee om wat in te vriezen maar dat laatste lukt niet altijd
Specifieke ingrediënten haal ik bij Amazing Oriëntal.
Ingrediënten
4 grote kipfilets (1200 gram)
7 grote uien
6 tomaten (Pomodori)
75 gram Hindoestaanse Masala
2 volle theelepels komijnpoeder
2 kippenbouillon blokjes
2 bolletjes Chinese knoflook (of 6 teentjes)
Zwarte peper
50 gram roomboter
Zonnebloemolie
Zout
6 eieren
750 gram vastkokende aardappels
750 gram kousenband (diepvries)
6 verse rotiplaten met gele erwten (of diepvries)
Lekker Bekkie Roti Sambal Tomaat
7 grote uien
6 tomaten (Pomodori)
75 gram Hindoestaanse Masala
2 volle theelepels komijnpoeder
2 kippenbouillon blokjes
2 bolletjes Chinese knoflook (of 6 teentjes)
Zwarte peper
50 gram roomboter
Zonnebloemolie
Zout
6 eieren
750 gram vastkokende aardappels
750 gram kousenband (diepvries)
6 verse rotiplaten met gele erwten (of diepvries)
Lekker Bekkie Roti Sambal Tomaat
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Kookpan
Steelpan
Wok
Koekenpan 30cm
Knoflookpers
Aluminiumfolie
Kookpan
Steelpan
Wok
Koekenpan 30cm
Knoflookpers
Aluminiumfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492096
Homepage ID
3036135
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht