Bereidingswijze
-Snijd de avocado, komkommer en surimi voor de vulling in lange, dunne reepjes van ongeveer ½ cm breed. Doe de surimi in een kom en meng dit met zout en mayonaise. Vervolgens roert u de rijstazijn door een kom met warm water.
-Bedek het matje met plastic folie. Leg hier een nori-vel op met de glanzende zijde naar beneden. De korte zijde legt u naar u toe. Bevochtig uw handen met het azijnwater, dit om te voorkomen dat de rijst aan uw handen gaat kleven. Verdeel met uw handen 250 g rijst over het nori-vel; begin aan de kant die het dichtst bij u is en stop ongeveer 2 cm van het verste eind. Druk de rijst met uw vingers stevig aan. Bevochtig indien nodig uw handen.
Draai het geheel voorzichtig om zodat de rijst onderop ligt. Leg een reepje avocado, komkommer en surimi in de lengte van de nori-vel. Zorg ervoor dat de ingrediënten evenredig in het midden liggen. Houd de vulling met uw vingers op haar plaats. Til het matje met uw duimen op; begin bij de dichtstbijzijnde kant.
Rol de sushi, van u af, stevig op. Doe dit niet te hard, maar zorg voor een gelijke verdeling. Zorg ervoor dat u het matje niet mee rolt. Druk wanneer de rol klaar is, met het matje de bovenkant stevig aan.
Rol het matje uit en leg de sushi-rol, met de naad naar beneden op een snijplank. Maak vervolgens nog drie rollen. Daarna legt u de rol in een rechthoekige schaal met masago. U blijft rollen totdat de rijst is gedekt. Als u niet zoveel masago hebt, gebruik dan uw handen om de masago tegen de rijst aan te drukken.
Snijd tenslotte de randen van de rollen met een scherp mes recht af in 6-8 gelijke stukken. Doop het mes steeds even in water om kleven te voorkomen. Leg de Uramaki op een bord met de gesneden zijde naar boven.
Dien de sushi op met een kommetje sojasaus en eventueel wasabi. Voor de afwisseling kunt u naast de sushi ook Japanse gember eten.
-Bedek het matje met plastic folie. Leg hier een nori-vel op met de glanzende zijde naar beneden. De korte zijde legt u naar u toe. Bevochtig uw handen met het azijnwater, dit om te voorkomen dat de rijst aan uw handen gaat kleven. Verdeel met uw handen 250 g rijst over het nori-vel; begin aan de kant die het dichtst bij u is en stop ongeveer 2 cm van het verste eind. Druk de rijst met uw vingers stevig aan. Bevochtig indien nodig uw handen.
Draai het geheel voorzichtig om zodat de rijst onderop ligt. Leg een reepje avocado, komkommer en surimi in de lengte van de nori-vel. Zorg ervoor dat de ingrediënten evenredig in het midden liggen. Houd de vulling met uw vingers op haar plaats. Til het matje met uw duimen op; begin bij de dichtstbijzijnde kant.
Rol de sushi, van u af, stevig op. Doe dit niet te hard, maar zorg voor een gelijke verdeling. Zorg ervoor dat u het matje niet mee rolt. Druk wanneer de rol klaar is, met het matje de bovenkant stevig aan.
Rol het matje uit en leg de sushi-rol, met de naad naar beneden op een snijplank. Maak vervolgens nog drie rollen. Daarna legt u de rol in een rechthoekige schaal met masago. U blijft rollen totdat de rijst is gedekt. Als u niet zoveel masago hebt, gebruik dan uw handen om de masago tegen de rijst aan te drukken.
Snijd tenslotte de randen van de rollen met een scherp mes recht af in 6-8 gelijke stukken. Doop het mes steeds even in water om kleven te voorkomen. Leg de Uramaki op een bord met de gesneden zijde naar boven.
Dien de sushi op met een kommetje sojasaus en eventueel wasabi. Voor de afwisseling kunt u naast de sushi ook Japanse gember eten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uramaki (letterlijk: binnenste-buiten rol)=small is sushi waarbij de rijst aan de buitenkant zit, en de vulling en zeewier aan de binnenkant.
Ingrediënten
Sushirijst: (hoe je deze moet koken zie smulweb)
550g Japanse sushirijst
80ml Japanse rijstazijn
3 tl witte suiker
Vulling :
1 avocado, rijp
1 komkommer
4 geroosterde zeewiervellen
4 surimisticks
Japanse mayonaise
1 pak masago (viskuit)
Smaakmakers :
Japanse sojasaus
Wasabipasta
Japanse sushigember
550g Japanse sushirijst
80ml Japanse rijstazijn
3 tl witte suiker
Vulling :
1 avocado, rijp
1 komkommer
4 geroosterde zeewiervellen
4 surimisticks
Japanse mayonaise
1 pak masago (viskuit)
Smaakmakers :
Japanse sojasaus
Wasabipasta
Japanse sushigember
Hulpmiddelen & keukengerei
Makisu: bamboematje voor het oprollen van de sushi
Leuke tips
Hoe je sushirijst moet koken kan je vinden op smulweb
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492092
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing oriental
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch