Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/26/2022 - 17:03
Bereidingswijze
Maal de ui, knoflook, korianderpoeder, komijn , kurkuma , trassi, keriminoten of pinda's , een beetje suiker en zout naar smaak met de staafmixer fijn.

Verhit wat olie en fruit dit mengsel even aan. Voeg het gehakt aan dit mengsel toe en bak het rul. Voeg de kokosmelk toe en laat dit mengsel even al roerend doorbakken en indikken.
Klop de eieren los met een klein scheutje kokosmelk en peper en zout naar smaak roer er de prei en de selderij door. Verwarm boter en of olie in een pan en bak een grote omelet. Keer de omelet. Bedek de omelet met het kruidig gehakt mengsel en garneer eventueel met wat blaadjes selderij en rode peper ringetjes. Halveer en serveer met brood.
Afbeelding
Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.
Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.
Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.
Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.
Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.
Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eigen variatie, op diverse bestaande , en bekeken Indonesische omeletten. Snel, gemakkelijk en met kruiden uit deze keuken die ik wel voorradig had. Een gerecht om eindeloze fantasie op los te laten. Denk bijvoorbeeld aan toevoeging van sambal, paprika, bosui, gefrituurde uitjes , geroosterde pinda's of cashewnoten, sojasaus en ketjap.  Hou het vegetarisch door het gehakt weg te laten.
Ingrediënten
4 eieren
50 g bladselderij fijn gesnipperd
75 g prei in hele dunne ringetjes of halve ringetjes
200 g rundergehakt
1 flinke teen knoflook geperst
2 sjalotjes gesnipperd
1/2 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
snufje komijnpoeder
2 tl gemberpoeder
1 tl trassie
3 licht geroosterde keriminoten of een handje licht geroosterde pinda's
1 dl kokosmelk
1 tl basterdsuiker
peper en zout
1 1/2 el olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank mes, grote koekenpan en hapjespan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492089
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47