Bereidingswijze
Beslag :
-Doe de rijstmeel, tapiocameel, zout en lauw water in een mengkom. Roer totdat je een beslag krijgt, voeg vervolgens de olie toe. Roer opnieuw en laat het beslag 30 minuten rusten.
-Was en week de gedroogde zwarte paddenstoelen 20 minuten in lauw water.
Bijgerechten :
-Was intussen het bosje koriander. Verwijder de uiteinden van de stengels en laat ze vervolgens drogen. Zet opzij. -Was de taugé en blancheer ze 30 seconden. Giet af en zet opzij.
-Snijd de Vietnamese varkensworst in dunne plakjes.
-Leg de verschillende bijgerechten op een schaal.
Vulling :
- Pel de sjalot en ui. Hak ze fijn. Giet de zwarte paddenstoelen af en hak ze fijn. Verhit een beetje olie in een pan op hoog vuur. Sauteer en fruit de gehakte sjalot en ui.
-Voeg het gehakt, de pure nuoc mam-vissaus en suiker toe aan de pan. Sauteer ze en roerbak circa 10 minuten.
-Voeg de zwarte paddenstoelen toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet de vulling opzij.
Het aanrecht ordenen
-Giet de vulling in een kom met een eetlepel. Houd het dichtbij. Bedek een snijplank met een vel ingevette aluminiumfolie.
-Zet alvast een groot bord klaar.
-De snijplank gebruik je om de pannenkoek op te vangen en het bord gebruik je voor de gevulde pannenkoeken.
-Zet een kom klaar met wat olie en een keukenkwastje om de pan mee in te vetten om de 2 of 3 pannenkoeken. Vergeet de pannendeksel niet, die moet je ook bij de hand hebben. Zet tot slot het beslag vlak bij je neer. Roer regelmatig met een juslepel.
Koken :
-Verhit de pannenkoekenpan op middelhoog vuur en vet het oppervlak lichtelijk in met het keukenkwastje. Let erop dat je niet teveel olie toevoegt waardoor het beslag glijdt: dan zal het je niet lukken om het hele oppervlak van de pan lichtelijk te bedekken met het beslag.
-Zodra de pan heet is, giet je een juslepel beslag erin en kantel je de pan zodanig dat het beslag het hele oppervlak bedekt. Aarzel niet om overtollig beslag terug te gieten in de mengkom. Bánh cuốn hoort namelijk dun te zijn. Doe direct de deksel op de pan.
-Kook de pannenkoek 30 tot 60 seconden, terwijl je de deksel op de pan houdt. Zodra de randen van de pannenkoek los beginnen te komen, flip je de pannenkoek op de bedekte snijplank. Leg direct een flinke eetlepel vulling op de pannenkoek en rol het op. Gebruik het keukenkwastje om de pannenkoek een beetje in te vetten, zodat de pannenkoeken niet aan elkaar gaan plakken en zodat het deeg niet uitdroogt.
-Herhaal deze stappen voor de rest van het beslag en de vulling. Je kunt circa twaalf gerolde pannenkoeken hiermee maken.
Serveren
Leg de bánh cuốn op een schoon bord. Besprenkel met gebakken uitjes. Serveer de pannenkoek heet, samen met de bijgerechten en de huisgemaakte nuoc cham-saus. Giet wat nuoc cham-saus over de hete pannenkoeken en eet ze samen met de bijgerechten.
-Doe de rijstmeel, tapiocameel, zout en lauw water in een mengkom. Roer totdat je een beslag krijgt, voeg vervolgens de olie toe. Roer opnieuw en laat het beslag 30 minuten rusten.
-Was en week de gedroogde zwarte paddenstoelen 20 minuten in lauw water.
Bijgerechten :
-Was intussen het bosje koriander. Verwijder de uiteinden van de stengels en laat ze vervolgens drogen. Zet opzij. -Was de taugé en blancheer ze 30 seconden. Giet af en zet opzij.
-Snijd de Vietnamese varkensworst in dunne plakjes.
-Leg de verschillende bijgerechten op een schaal.
Vulling :
- Pel de sjalot en ui. Hak ze fijn. Giet de zwarte paddenstoelen af en hak ze fijn. Verhit een beetje olie in een pan op hoog vuur. Sauteer en fruit de gehakte sjalot en ui.
-Voeg het gehakt, de pure nuoc mam-vissaus en suiker toe aan de pan. Sauteer ze en roerbak circa 10 minuten.
-Voeg de zwarte paddenstoelen toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet de vulling opzij.
Het aanrecht ordenen
-Giet de vulling in een kom met een eetlepel. Houd het dichtbij. Bedek een snijplank met een vel ingevette aluminiumfolie.
-Zet alvast een groot bord klaar.
-De snijplank gebruik je om de pannenkoek op te vangen en het bord gebruik je voor de gevulde pannenkoeken.
-Zet een kom klaar met wat olie en een keukenkwastje om de pan mee in te vetten om de 2 of 3 pannenkoeken. Vergeet de pannendeksel niet, die moet je ook bij de hand hebben. Zet tot slot het beslag vlak bij je neer. Roer regelmatig met een juslepel.
Koken :
-Verhit de pannenkoekenpan op middelhoog vuur en vet het oppervlak lichtelijk in met het keukenkwastje. Let erop dat je niet teveel olie toevoegt waardoor het beslag glijdt: dan zal het je niet lukken om het hele oppervlak van de pan lichtelijk te bedekken met het beslag.
-Zodra de pan heet is, giet je een juslepel beslag erin en kantel je de pan zodanig dat het beslag het hele oppervlak bedekt. Aarzel niet om overtollig beslag terug te gieten in de mengkom. Bánh cuốn hoort namelijk dun te zijn. Doe direct de deksel op de pan.
-Kook de pannenkoek 30 tot 60 seconden, terwijl je de deksel op de pan houdt. Zodra de randen van de pannenkoek los beginnen te komen, flip je de pannenkoek op de bedekte snijplank. Leg direct een flinke eetlepel vulling op de pannenkoek en rol het op. Gebruik het keukenkwastje om de pannenkoek een beetje in te vetten, zodat de pannenkoeken niet aan elkaar gaan plakken en zodat het deeg niet uitdroogt.
-Herhaal deze stappen voor de rest van het beslag en de vulling. Je kunt circa twaalf gerolde pannenkoeken hiermee maken.
Serveren
Leg de bánh cuốn op een schoon bord. Besprenkel met gebakken uitjes. Serveer de pannenkoek heet, samen met de bijgerechten en de huisgemaakte nuoc cham-saus. Giet wat nuoc cham-saus over de hete pannenkoeken en eet ze samen met de bijgerechten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Vietnamese rijstrollen gevuld met varkensgehakt en zwarte paddenstoelen, smaken super . In Vietnam wordt dit gerecht traditiegewijs gegeten als ontbijt of als lunch, tijdens volle maan en nieuwe maan.
Ingrediënten
Beslag:
200g rijstmeel
100g tapiocameel
650 ml lauw water
1 el olie
1 snufje zout
Vulling:
300g varkensgehakt
3 gedroogde zwarte paddenstoelen
1 sjalot
1 ui
1 el pure nuoc mam-vissaus
1 tl poedersuiker
Witte peper
Bijgerechten:
400g taugé
1 bosje koriander
3 el gebakken uitjes
200g Vietnamese varkensworst
Huisgemaakte nuoc cham-saus
200g rijstmeel
100g tapiocameel
650 ml lauw water
1 el olie
1 snufje zout
Vulling:
300g varkensgehakt
3 gedroogde zwarte paddenstoelen
1 sjalot
1 ui
1 el pure nuoc mam-vissaus
1 tl poedersuiker
Witte peper
Bijgerechten:
400g taugé
1 bosje koriander
3 el gebakken uitjes
200g Vietnamese varkensworst
Huisgemaakte nuoc cham-saus
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenbenodigdheden:
Pannenkoekenpan met anti-aanbaklaag (⌀ 20-24 cm)
Deksel voor de pannenkoekenpan
Mengkom
Bord
Snijplank
Aluminiumfolie
Keukenkwastje
Juslepel
Pannenkoekenpan met anti-aanbaklaag (⌀ 20-24 cm)
Deksel voor de pannenkoekenpan
Mengkom
Bord
Snijplank
Aluminiumfolie
Keukenkwastje
Juslepel
Leuke tips
* Suggestie
Maak het gemakkelijker voor jezelf met onze speciale bánh cuốn-meel! Als je dit meel gebruikt, kun je de beslag-ingrediënten vervangen met het volgende:
400g speciale bánh cuốn-meel
750 ml water
½ tl zout
Maak het gemakkelijker voor jezelf met onze speciale bánh cuốn-meel! Als je dit meel gebruikt, kun je de beslag-ingrediënten vervangen met het volgende:
400g speciale bánh cuốn-meel
750 ml water
½ tl zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492086
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
oriental shop
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht