Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht.
Kook de plakjes aardappelen in water met zout gaar.
Giet ze af in een vergiet en verdeel ze onderin een ovenschaal.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan.
Bak hierin de helft van de gesnipperde sjalot met de gesnipperde knoflook glazig.
Smelt de roomboter erbij en voeg dan de gewassen en gesneden groene kool eraan toe.
Bak de kool al omscheppend beetgaar.
Maak op smaak met peper, zout, karwijzaad en wat nootmuskaat.
Verdeel de groene kool over de aardappelplakjes.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie.
Bak hierin de rest van de sjalot-snippers glazig.
Doe de reepjes oesterzwammen erbij en bak deze plm. 4 minuten mee. Bak de ham even mee.
Smelt de crème fraîche erin. Roer alles goed door. Maak op smaak met peper en zout.
Verdeel dit over de groene kool.
Verdeel de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Kook de plakjes aardappelen in water met zout gaar.
Giet ze af in een vergiet en verdeel ze onderin een ovenschaal.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan.
Bak hierin de helft van de gesnipperde sjalot met de gesnipperde knoflook glazig.
Smelt de roomboter erbij en voeg dan de gewassen en gesneden groene kool eraan toe.
Bak de kool al omscheppend beetgaar.
Maak op smaak met peper, zout, karwijzaad en wat nootmuskaat.
Verdeel de groene kool over de aardappelplakjes.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie.
Bak hierin de rest van de sjalot-snippers glazig.
Doe de reepjes oesterzwammen erbij en bak deze plm. 4 minuten mee. Bak de ham even mee.
Smelt de crème fraîche erin. Roer alles goed door. Maak op smaak met peper en zout.
Verdeel dit over de groene kool.
Verdeel de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onderin de ovenschaal verdeel je de voorgekookte aardappelschijfjes, daarop komt de gebakken groene kool (veel lekkerder dan gekookte !). Over de groene kool komt een saus van crème fraÎche met reepjes oesterzammen en gekookte ham en daarop de geraspte kaas. Wij hebben hiervan GESMULD.
Ingrediënten
5 grote vastkokende aardappelen, geschild in plakjes van ½ cm.
750 gram groene kool, in reepjes
1 flink sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 + 1 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel (room)boter
150 gram oesterzwammen, in reepjes
100 gram magere gekookte ham, in reepjes
200 ml crème fraîche
Peper, zout
1 theelepel karwijzaad
Nootmuskaat
75 gram geraspte belegen kaas
750 gram groene kool, in reepjes
1 flink sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 + 1 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel (room)boter
150 gram oesterzwammen, in reepjes
100 gram magere gekookte ham, in reepjes
200 ml crème fraîche
Peper, zout
1 theelepel karwijzaad
Nootmuskaat
75 gram geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan voor de aardappelschijfjes
hapjespan of grote koekenpan
ovenschaal
vergiet
hapjespan of grote koekenpan
ovenschaal
vergiet
Leuke tips
In plaats van de aardappelschijfjes zelf te koken kun je ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken.
Vegetariërs laten de ham weg.
Alleen met oesterzwammen ook heel lekker.
Vegetariërs laten de ham weg.
Alleen met oesterzwammen ook heel lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492082
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij