Bereidingswijze
Verwarm wat boter in en bak de kipfilets op hoog vuur in enkele minuten goudbruin per kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Voeg de schoongemaakte champignonnetjes toe aan en overgebleven vet en bak ze op hoog vuur mooi goudbruin.
Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde sjalot, knoflook toe en fruit deze enkele minuten mee. Blus met een scheutje droge witte wijn en laat even inkoken. Voeg vervolgens de verkruimelede kippenbouillon toe, evenals de mosterd, tijm , water en room . Breng aan de kook en laat een minuutje zachtjes pruttelen. Maak de saus op de juiste dikte met een maizenapapje en leg er de kipfilets in. Laat de filets garen in de saus. Dit is afhankelijk van de dikte van de kipfilets.
Lekker met rijst en sperzieboontjes.
Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde sjalot, knoflook toe en fruit deze enkele minuten mee. Blus met een scheutje droge witte wijn en laat even inkoken. Voeg vervolgens de verkruimelede kippenbouillon toe, evenals de mosterd, tijm , water en room . Breng aan de kook en laat een minuutje zachtjes pruttelen. Maak de saus op de juiste dikte met een maizenapapje en leg er de kipfilets in. Laat de filets garen in de saus. Dit is afhankelijk van de dikte van de kipfilets.
Lekker met rijst en sperzieboontjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en heerlijk gerecht, dat in 30 minuten op tafel staat. De verrukkelijke saus vraagt om pasta of rijst als bijgerecht. Een kippetje, dat je gerust iedereen voor kunt zetten. Stralend in eenvoud.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN
2 kipfilets à 150 gram
150 g kleine witte champignons
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 knoflookteen, uitgeperst
Scheutje droge witte wijn
1/2 kippenbouillontablet met minder zout verkruimeld
125 ml kookroom
125 ml water
1/2 – 1 el mosterd (naar smaak)
1 tl gedroogde tijm
Paar takjes peterselie, fijngehakt als garnering.
1/2 el maizena
2 kipfilets à 150 gram
150 g kleine witte champignons
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 knoflookteen, uitgeperst
Scheutje droge witte wijn
1/2 kippenbouillontablet met minder zout verkruimeld
125 ml kookroom
125 ml water
1/2 – 1 el mosterd (naar smaak)
1 tl gedroogde tijm
Paar takjes peterselie, fijngehakt als garnering.
1/2 el maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
knoflookpers, snijplank, mes en pan
Leuke tips
Lekker met rijst vanwege de verrukkelijke saus en een groente naar keuze.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492079
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Keukenliefde eigen tekst , foto's en kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht