Bereidingswijze
-Bekleed een diepe, beboterde taartvorm met één pakje uitgerold kruimeldeeg.
-Smelt de boter in een pan en bak hierin de blokjes appel 5 minuten op een heet vuur.
-Voeg het kaneelpoeder, de bruine suiker en de citroenschil toe.
-Schep dit mengsel in de taartvorm en dek af met het tweede vel deeg.
-Vouw de randjes samen.
-Bestrijk de bovenkant met losgeklopte eidooier en bestrooi met de rietsuiker.
-Maak nu een stervormige inkeping met een keukenmesje.
-Zet de taart ± 50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
-Smelt de boter in een pan en bak hierin de blokjes appel 5 minuten op een heet vuur.
-Voeg het kaneelpoeder, de bruine suiker en de citroenschil toe.
-Schep dit mengsel in de taartvorm en dek af met het tweede vel deeg.
-Vouw de randjes samen.
-Bestrijk de bovenkant met losgeklopte eidooier en bestrooi met de rietsuiker.
-Maak nu een stervormige inkeping met een keukenmesje.
-Zet de taart ± 50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen simpel recept voor een heerlijke appeltaart.
Ingrediënten
2 kruimeldeeg rollen
50 g boter (+ extra om de taartvorm in te boteren)
6 appelen (geschild en in blokjes)
1 el kaneelpoeder
4 el bruine suiker
citroenschil
1 eidooier (losgeklopt)
2 el rietsuiker
50 g boter (+ extra om de taartvorm in te boteren)
6 appelen (geschild en in blokjes)
1 el kaneelpoeder
4 el bruine suiker
citroenschil
1 eidooier (losgeklopt)
2 el rietsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
1 diepe taartvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492076
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch