Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/23/2022 - 00:14
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 150 graden C.
- Verhit de boter met de olie in een stoofpan (die ook in de oven kan) bestrooi de sukadelappen met peper en zout, bak ze rondom mooi bruin (+/- 10 minuten) en haal ze weer uit de pan.
- Fruit de uienringen en voeg hete bouillon en bier toe, breng aan de kook.
- Voeg suiker, azijn, laurier, tijm en peterselie toe en schep alles door elkaar.
- Doe het vlees terug in de pan (het vlees moet volledig onder staan) besmeer de snee brood met mosterd en leg deze bovenop. Doe het deksel op de pan en zet dit 1 ½ in de oven.
- Maak een maïzenapapje en giet dit bij het vlees, roer het goed door en laat de saus op een klein pitje nog een kwartiertje indikken.
Afbeelding
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit klassieke Vlaamse stoofvlees (stoofpot)  is niet zoals de naam doet vermoeden met karbonaadjes maar met sukadelappen. 
Het is min of meer de Belgische versie van het Hollandse draadjesvlees. Elk gezin heeft zijn eigen recept; met of zonder mosterd, met of zonder bier, met of zonder azijn, met of zonder knoflook, met of zonder uien, met bruine suiker of stroop en ga zo maar door.
Ik heb mijn versie in de oven gemaakt. Je hebt dan ongeveer een kwartiertje werk en verder heb je er (bijna) geen omkijken meer naar.
Ingrediënten
- 500 gram sukadelappen (of riblappen)
- 2 uien, in halve ringen
- 1 flesje (Belgisch) donker bier
- 1 el bruine suiker
- 1 el (rode) wijnazijn
- 1 à 2 blaadje(s) laurier
- tijm
- peterselie
- pezo
- boter/olie
- 1 snee brood
- 1 el mosterd
- 250 ml runderbouillon
- maïzena
Leuke tips
Wij aten er spruitjes en aardappeltjes uit de oven bij, maar natuurlijk zijn zelfgemaakte frieten en appelmoes (en/of een salade) ook een zeer geschikte combinatie.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492075
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse