Bereidingswijze
Breng 500 ml water met 1 kippenbouillonblokje aan de kook en voeg de kipfilets toe. Kook de kip in 15-20 minuten ( afhankelijk ven de dikte ) gaar.
Haal ze uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Bewaar het kookvocht.
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de 2 soorten ui met de knoflook even aan. Voeg de peen, bleekselderij de venkel en de 2 laurierblaadjes toe en bak circa 5 minuten . Roer af en toe. Voeg 1 liter kokend water , de andere 2 bouillonblokjes en het kookvocht van de kip toe evenals de tijm en de oregano. Deksel op de pan en zachtjes 15 minuten laten koken. Voeg vervolgens de kip en de afgespoelde bonen toe en breng alles even aan de kook. Maak de soep op smaak met gemalen peper naar keuze en proef. Voeg zo nodig nog wat oregano toe. Vis de laurier eruit en serveer de soep in kommen met een plukje bleekselderij en een lekkere ciabatta .
Haal ze uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Bewaar het kookvocht.
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de 2 soorten ui met de knoflook even aan. Voeg de peen, bleekselderij de venkel en de 2 laurierblaadjes toe en bak circa 5 minuten . Roer af en toe. Voeg 1 liter kokend water , de andere 2 bouillonblokjes en het kookvocht van de kip toe evenals de tijm en de oregano. Deksel op de pan en zachtjes 15 minuten laten koken. Voeg vervolgens de kip en de afgespoelde bonen toe en breng alles even aan de kook. Maak de soep op smaak met gemalen peper naar keuze en proef. Voeg zo nodig nog wat oregano toe. Vis de laurier eruit en serveer de soep in kommen met een plukje bleekselderij en een lekkere ciabatta .
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenmaal per week probeer ik een maaltijdsoep te bereiden. Daarvoor kijk ik eerst even in de koelkast wat ik nog eventueel voor handen heb. In dit geval die halve venkel en enkele winterpenen en aangezien we dol zijn op de smaak van bleekselderij heb ik die bij de wekelijkse boodschappen alvast meegenomen. Om het karakter van een maaltijdsoep wat te verstevigen heb ik die witte bonen erin laten glijden.
Ingrediënten
4 winterpeen in plakjes
1/2 venkel in dunne schijfjes
het binnenste van bleekselderij in boogjes
het groen ervan gesnipperd
1 ui in vieren en in kwart reepjes
2 sjalotten gehalveerd in reepjes
2 flinke tenen knoflook gesnipperd
kleine pot witte bonen afgespoeld
2 kipfilets circa 350 gram totaal
2 takjes tijm gerist of gedroogde
1 el gedroogde oregano
2 laurierbladeren
3 blokjes kippenbouillon met minder zout
3 el olijfolie
flinke draai met de ( 4 seizoenen peper ) molen
1/2 venkel in dunne schijfjes
het binnenste van bleekselderij in boogjes
het groen ervan gesnipperd
1 ui in vieren en in kwart reepjes
2 sjalotten gehalveerd in reepjes
2 flinke tenen knoflook gesnipperd
kleine pot witte bonen afgespoeld
2 kipfilets circa 350 gram totaal
2 takjes tijm gerist of gedroogde
1 el gedroogde oregano
2 laurierbladeren
3 blokjes kippenbouillon met minder zout
3 el olijfolie
flinke draai met de ( 4 seizoenen peper ) molen
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan, snijplank, mes
Leuke tips
Voeg voor wat extra pit een rood pepertje zonder zaad in reepjes toe bij de uien.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492071
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht