Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan.
Bak het gehakt hierin bruin en rul.
Bak de gesnipperde ui, knoflook en het laurierblaadje even mee.
Voeg de stukje paprika eraan toe en bak deze plm. 2 minuten mee.
Maak op smaak met de kruiden (peper, zout, oregano en tijm).
Roer de tomatenblokjes en eventueel rode wijn door het gehakt.
Breng alles aan de kook en laat op een lage warmtebron plm. 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen.
Verdeel de feta over het gehakt. Laat de feta (eventueel onder een deksel) nog even lekker mee warmen.
Bak het gehakt hierin bruin en rul.
Bak de gesnipperde ui, knoflook en het laurierblaadje even mee.
Voeg de stukje paprika eraan toe en bak deze plm. 2 minuten mee.
Maak op smaak met de kruiden (peper, zout, oregano en tijm).
Roer de tomatenblokjes en eventueel rode wijn door het gehakt.
Breng alles aan de kook en laat op een lage warmtebron plm. 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen.
Verdeel de feta over het gehakt. Laat de feta (eventueel onder een deksel) nog even lekker mee warmen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Griekse gehaktpannetje ontstond toen ik plotseling trek kreeg in een lekker warm broodje. Gehakt rul gebakken met ui, knoflook, paprika, tomaat en feta.
Niet alleen lekker op brood maar ook voor een snelle maaltijd met pasta of rijst.
Als broodbeleg voldoende voor 4 personen, maar als hoofdmaaltijd voor 2 personen.
Niet alleen lekker op brood maar ook voor een snelle maaltijd met pasta of rijst.
Als broodbeleg voldoende voor 4 personen, maar als hoofdmaaltijd voor 2 personen.
Ingrediënten
250 gram rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblaadje
½ rode en ½ gele paprika, in stukjes
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
200 ml tomatenblokjes
(scheutje rode wijn)
100 gram feta in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblaadje
½ rode en ½ gele paprika, in stukjes
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
200 ml tomatenblokjes
(scheutje rode wijn)
100 gram feta in blokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan of hapjespan
Leuke tips
In plaats van feta ook lekker met mozzarella (dan beland je een beetje in Italië).
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492066
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij