Tomatensoep met peterselie pesto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/20/2022 - 15:28
Bereidingswijze
Snijd de ui en knoflook
Doe in de soeppan olijfolie
Bak de ui en knoflook op laag vuur
Snijd ondertussen de wortel in stukjes/ rondjes.
Voeg deze toe en bestrooi met peper en zout
Voeg de tomatenpuree toe. Laat langzaam meebakken (om te ontzuren)
Snijd ondertussen de tomaten.
Voeg de tomaten toe
Voeg 750 ml water toe plus de bouillonblokjes en laurierblad.
Breng aan de kook en daarna 1 uur op laag vuur.

Snijd de cherry tomaatjes door de helft
Doe gesnipperde knoflook door olijfolie
Smeer de cherry tomaatjes in met de knoflook olie
Zet de over op 200 graden.
Zet de cherry tomaatjes 10 minuten in de oven.

Doe olijfolie teentje knoflook en peterselie in een kom samen met de parmezaanse kaas. Beetje op gevoel, ik heb geen hoeveelheden. Maak dit fijn met de staafmixer of ander keukenapparaat.

Na 1 uur. Laurielblad uit de soep halen. Soep met de staafmixer pureren.
Vervolgens cherry tomaatjes toevoegen.

Serveer de soep met een lepel van de peterselie

Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Plus supermarkt
Ingrediƫnten
6 zoete tomaten
3 wortelen
12 cherry tomaatjes
Parmezaanse kaas
Peterselie
Olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
Laurielblad
Klein blikje tomatenpuree
2 blokjes groentebouillon
Peper zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan staafmixer
Oven
Leuke tips
Lekker met kaastosti erbij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492058
Homepage ID
3036090
Teller
0
Bron
Plus supermarkt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Moontje70