Bereidingswijze
Verwarm wok, eventueel met wat olijfolie. Maar vanwege vet spek is dit niet noodzakelijk.
Doe spek in de wok, peper en zout en krap bakken.
Voeg ui en knoflook toe, wok even mee
Mespuntje kruidnagel toevoegen en sambal
Laagje aardappelblokjes en laagje spitskool.
Doe hierover wat peper, zout en nootmuskaat
Roer door
En volgende laagje tot kool en aardappelen op zijn
Voeg half blokje tuinkruiden toe plus water
Af en toe doorscheppen. Klaar als aardappelen gaar zijn.
Laat het niet droog worden, voeg eventueel nog water toe.
Doe spek in de wok, peper en zout en krap bakken.
Voeg ui en knoflook toe, wok even mee
Mespuntje kruidnagel toevoegen en sambal
Laagje aardappelblokjes en laagje spitskool.
Doe hierover wat peper, zout en nootmuskaat
Roer door
En volgende laagje tot kool en aardappelen op zijn
Voeg half blokje tuinkruiden toe plus water
Af en toe doorscheppen. Klaar als aardappelen gaar zijn.
Laat het niet droog worden, voeg eventueel nog water toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept van mijn vader
Ingrediƫnten
1 spitskool fijn gesneden
500 gram stuks vers spek in reepjes
1 ui
1 teentje knoflook
4 a 5 aardappelen in blokjes
Mespuntje kruidnagelpoeder
1 a 2 theelepels sambal
Nootmuskaat
Half blokje tuinkruidenbouillon
500 gram stuks vers spek in reepjes
1 ui
1 teentje knoflook
4 a 5 aardappelen in blokjes
Mespuntje kruidnagelpoeder
1 a 2 theelepels sambal
Nootmuskaat
Half blokje tuinkruidenbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Leuke tips
Ipv spitskool, groene kool gebruiken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492057
Homepage ID
3036090
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht