Bereidingswijze
Schil de zoete aardappels en rasp ze fijn. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op het vuur.
Meng in een grote kom de zoete aardappelrasp met de gesmolten kokosolie, het kokosmeel, het vanille-extract, de ahornsiroop, het natriumbicarbonaat, het cacaopoeder, de eitjes en de fijngehakte chocoladestukjes onder mekaar.
Bekleed een ovenschaal met een laagje bakpapier en stort hierin het browniemengsel uit. Plaats de schaal gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Smelt ondertussen de chocolade voor de afwerking au bain-marie en snijd de aardbeien in stukjes.
Haal de brownie uit de oven en laat deze vijf minuutjes afkoelen. Snijd de brownie nu in blokjes en verdeel de stukjes over enkele bordjes. Werk af met de gesmolten chocolade en verse stukjes aardbei.
Meng in een grote kom de zoete aardappelrasp met de gesmolten kokosolie, het kokosmeel, het vanille-extract, de ahornsiroop, het natriumbicarbonaat, het cacaopoeder, de eitjes en de fijngehakte chocoladestukjes onder mekaar.
Bekleed een ovenschaal met een laagje bakpapier en stort hierin het browniemengsel uit. Plaats de schaal gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Smelt ondertussen de chocolade voor de afwerking au bain-marie en snijd de aardbeien in stukjes.
Haal de brownie uit de oven en laat deze vijf minuutjes afkoelen. Snijd de brownie nu in blokjes en verdeel de stukjes over enkele bordjes. Werk af met de gesmolten chocolade en verse stukjes aardbei.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker deze brownies van zoete aardappelen , met aardbei en een chocoladesausje
Ingrediënten
2 grote zoete aardappels (+- 500 gr)
6 el gesmolten kokosolie
2 el kokosmeel
3 kl vanille-extract
5 el ahornsiroop
1 tl natriumbicarbonaat
6 el ongezoet cacaopoeder
2 eieren
1 handje chocoladestukjes (70% puur)
Voor de afwerking:
100 gr chocolade (70% puur)
1 bakje aardbeien
6 el gesmolten kokosolie
2 el kokosmeel
3 kl vanille-extract
5 el ahornsiroop
1 tl natriumbicarbonaat
6 el ongezoet cacaopoeder
2 eieren
1 handje chocoladestukjes (70% puur)
Voor de afwerking:
100 gr chocolade (70% puur)
1 bakje aardbeien
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492055
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch