Cannelés de Bordeaux

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/20/2022 - 10:55
Bereidingswijze
-Warm de melk samen met de zaadjes van de vanillestok (en het stokje zelf) en de boter op tot het kookpunt bijna bereikt is. Leg er een deksel op en laat 20 minuten infuseren.

-Klop intussen de eieren samen met suiker met een garde luchtig. Het mengsel moet niet lichtgeel zien, gewoon kort loskloppen is voldoende.
-Voeg de bloem en zout toe.
-Voeg daarna voorzichtig de helft van de gefuseerde melk toe en meng.
-Voeg de overige melk en de rum toe en meng tot een glad beslag. Dek het mengsel af en laat het één nacht rusten in de koelkast.

-Vet de (siliconen of koperen) cannéles de Bordeaux vormen in met bakspray. Neem het mengsel uit de koelkast en meng kort. Verwijder de vanillestok. Giet het mengsel voorzichtig in de vormpjes (bijna tot aan de rand).

-Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de cannéles 10 minuten op deze hoge temperatuur. Verlaag daarna de temperatuur naar 190° graden en laat 1 uur verder bakken.

-Ontvorm wanneer de cannéles nog warm zijn.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch nagerecht van de Franse stad Bordeaux , niet moeilijk om te bereiden en super lekker. Serveer lauw om te genieten van de lekker krokante, gekarameliseerde buitenkant en de heerlijk zacht crème vanbinnen.  
Ingrediënten
500 ml volle melk
1 vanillestok
30 gr boter
2 eieren
200 gr suiker
100 gr bloem
1 snuifje zout
30 ml bruine rum
Hulpmiddelen & keukengerei
siliconen of koperen vormpjes cannelés de bordeaux ( bij gebrek vormpjes die er voor door kunnen gaan)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492054
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam - chef = Julie Van den Driesschen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester