Bereidingswijze
- Bak het gehakt rul.
- Doe de gesneden ui, knoflook, paprika en prei erbij en bak het een paar minuutjes mee.
- Voeg dan bouillon, tomatensap en de witte bonen in tomatensaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Doe daarna de bruine suiker en de sambal erbij.
- Laat de soep op een laag vuurtje pruttelen en voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik is.
- Voeg dan de rookworst toe en laat de soep nog een half uurtje op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.
- Het lekkerste is om deze soep al de dag van te voren te maken, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken.
- Doe de gesneden ui, knoflook, paprika en prei erbij en bak het een paar minuutjes mee.
- Voeg dan bouillon, tomatensap en de witte bonen in tomatensaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Doe daarna de bruine suiker en de sambal erbij.
- Laat de soep op een laag vuurtje pruttelen en voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik is.
- Voeg dan de rookworst toe en laat de soep nog een half uurtje op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.
- Het lekkerste is om deze soep al de dag van te voren te maken, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een typisch traditioneel Limburgs streekgerecht ook wel "Alde Wievensoep" of "Truujesoep" genoemd en wordt met Carnaval gegeten.
Natuurlijk is deze soep niet alleen met Carnaval lekker maar ook gewoon zo, als je trek hebt in een stevige maar makkelijke soep.
Natuurlijk is deze soep niet alleen met Carnaval lekker maar ook gewoon zo, als je trek hebt in een stevige maar makkelijke soep.
Ingrediƫnten
- 500 gram gehakt (runder- of half om half)
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in blokjes
- 2 preien, in ringen gesneden
- 1 grote pot (of blik) witte bonen in tomatensaus
- 1 liter tomatensap
- 1 rookworst, in plakjes
- runderbouillon (+/- 2 liter)
- 1 el bruine suiker
- 1 koffielepel sambal (meer of minder naar smaak)
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in blokjes
- 2 preien, in ringen gesneden
- 1 grote pot (of blik) witte bonen in tomatensaus
- 1 liter tomatensap
- 1 rookworst, in plakjes
- runderbouillon (+/- 2 liter)
- 1 el bruine suiker
- 1 koffielepel sambal (meer of minder naar smaak)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492052
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Recepten uit Limburg/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij