Bereidingswijze
Snij de varkensfilet lapjes in dunne reepjes. Meng ze met twee paplepels Tom Yum pasta van Suree en 3 eetlepels soja en twee teentjes gehakte knoflook in een kommetje. Voeg wat peper en zout toe.Laat ze een half uur tot 3 kwartier marineren.
Verhit een scheut olie (evt olijfolie) in een wok en bak het vlees daarin snel aan.
Doe de in rondjes gesneden worteltjes erbij
Voeg dan de in rondjes gesneden prei toe
Vervolgens de in stukjes gesneden Spitskool toe.
Als laatste de in stukjes gesneden Paksoi. Hod de bladeren van de paksoi apart tot vlak voor het opdienen. Snijd de bladeren dan in kleine stukjes en voeg ze toe als groene garnering..
Voeg daarna de kokoscream en de opgeloste kippenbouillo0n (ik meng ze samen in 300 ml water)
Ondertussen heb je het rijstwater opgezet. Ik gebruik Basmati rijst en kook die krap 8 minuten en giet die dan af en laat hem nog 5 @ 10 minuten nagaren) Al die tijd heeft het gerecht op een laagpitje gesuddert.
Vergeet niet de paksoi blaadjes toe te voegen
en klaar is kees
Verhit een scheut olie (evt olijfolie) in een wok en bak het vlees daarin snel aan.
Doe de in rondjes gesneden worteltjes erbij
Voeg dan de in rondjes gesneden prei toe
Vervolgens de in stukjes gesneden Spitskool toe.
Als laatste de in stukjes gesneden Paksoi. Hod de bladeren van de paksoi apart tot vlak voor het opdienen. Snijd de bladeren dan in kleine stukjes en voeg ze toe als groene garnering..
Voeg daarna de kokoscream en de opgeloste kippenbouillo0n (ik meng ze samen in 300 ml water)
Ondertussen heb je het rijstwater opgezet. Ik gebruik Basmati rijst en kook die krap 8 minuten en giet die dan af en laat hem nog 5 @ 10 minuten nagaren) Al die tijd heeft het gerecht op een laagpitje gesuddert.
Vergeet niet de paksoi blaadjes toe te voegen
en klaar is kees
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na een eerste experiment met de Tom Yum Pasta van Suree waarbij ik er teveel van in een groentengerecht deed en iedereen zijn mond brandde is het dit keer gelukt
Ingrediƫnten
Twee paplepels Tom Yum paste van Suree
1/2 struikje paksoy
1/4 tot 1/2 spitskool
1 wat dikkere prei
300 of 400 gram varkenslapjes
3 el soja saus (Ik gebruik de medja van tika kakki)
een paplepel ketoembar
2 teentjes knoflook
1 mok rijst
ca 200 gram geschrapte worteltjes
1 zakje kokuscream (ik gebruik de zakjes van Go Tan @50 gram die je met 200 ml warm water moet oplossen
1 blokje kippenbouiilon (Opgelost in 100 ml water)
1/2 struikje paksoy
1/4 tot 1/2 spitskool
1 wat dikkere prei
300 of 400 gram varkenslapjes
3 el soja saus (Ik gebruik de medja van tika kakki)
een paplepel ketoembar
2 teentjes knoflook
1 mok rijst
ca 200 gram geschrapte worteltjes
1 zakje kokuscream (ik gebruik de zakjes van Go Tan @50 gram die je met 200 ml warm water moet oplossen
1 blokje kippenbouiilon (Opgelost in 100 ml water)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492051
Homepage ID
2977609
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht