Italiaanse ovenschotel met sperziebonen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/18/2022 - 12:11
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de sperziebonen af en breek deze. Kook de bonen beetgaar en giet deze af. Maak de aardappelpuree volgens een recept. Snij intussen de ui, paprika in stukjes en hak de knoflook fijn.
Doe olijfolie in de wok of hapjespan en bak het gehakt hierin rul. strooi er wat zout en peper over. Voeg vervolgens de ui, paprika en de knoflook toe en bak dit even mee. Voeg er dan een scheut tomaten ketchup toe aan het mengsel en laat de smaak opnemen. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper. Schep de sperziebonen door het gehakt mengsel.
Schep het gehakt/bonen mengsel in een ingevette ovenschaal. Bedek het geheel met de aardappelpuree. Leg schijfjes tomaat op de aardappelpuree en strooi daarover de geraspte kaas. Zet de schotel gedurende 30 min in het midden van de voorverwarmde oven.
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit reept heb ik gemaakt omdat ik mijn koelkast wou legen en het viel bij mijn vriendin bijzonder goed in de smaak. 
Ingrediënten
300 gr rundergehakt, 300 gr sperziebonen, 1 rode paprika, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, aardappelpuree, 1 tomaat, scheut tomatenketchup, geraspte kaas, peper en zout olijfolie om te bakken.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok of hapjes pan, ovenschaal
Leuke tips
Serveer de ovenschotel met een goed glas wijn naar keuze. Ook alcohol vrije wijn past er goed bij.
Buon appertito.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492039
Homepage ID
3036019
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Hobbykok50