Bereidingswijze
Gehaktballetjes
Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en gaar.
Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Saus
Bak in het overgebleven vet de rode-uisnippers met de knoflooksnippers glazig.
Roer de ketjap, chilisaus, azijn, tomatenketchup erdoor en breng aan de kook.
Roer wat water door de saus.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en gaar.
Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Saus
Bak in het overgebleven vet de rode-uisnippers met de knoflooksnippers glazig.
Roer de ketjap, chilisaus, azijn, tomatenketchup erdoor en breng aan de kook.
Roer wat water door de saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gehaktballetjes heb ik gemaakt als onderdeel van een kleine rijsttafel. Het sausje is heel gemakkelijk te maken en erg lekker. Dezelfde saus heb ik gebruikt voor hardgekookte (gehalveerde) eieren,ook als onderdeel van dezelfde rijsttafel.
Ingrediënten
Gehaktballetjes
300 gram gemengd gehakt
1 losgeklopt ei
1 klein sjalotje, gesnipperd
Zout, peper
1 afgestreken theelepel djinten (gemalen komijn)
Mespunt sambal of meer naar smaak
2 eetlepels paneermeel
Saus
½ rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
50 ml ketjap manis (zoet)
3 eetlepels zoetzure chilisaus
Klein scheutje witte azijn
1 eetlepel tomatenketchup
water
2 eetlepel(s) arachideolie of zonnebloemolie
300 gram gemengd gehakt
1 losgeklopt ei
1 klein sjalotje, gesnipperd
Zout, peper
1 afgestreken theelepel djinten (gemalen komijn)
Mespunt sambal of meer naar smaak
2 eetlepels paneermeel
Saus
½ rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
50 ml ketjap manis (zoet)
3 eetlepels zoetzure chilisaus
Klein scheutje witte azijn
1 eetlepel tomatenketchup
water
2 eetlepel(s) arachideolie of zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan of hapjespan
Leuke tips
Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook samen met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
De balletjes zijn ook heel lekker bij een stamppot.
De balletjes zijn ook heel lekker bij een stamppot.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492034
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij