Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin. Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout. Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.
2 Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
3 Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.
2 Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
3 Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze rijst uit de oven blijft lang lekker!
Ingrediënten
400 g basmatirijst
2 kaneelstokjes
3 stuks steranijs
2 tl uienpoeder
2 tl vadouvan
200 g rood-gele paprikareepjes in pot
50 g gezouten roomboter
800 ml water
2 kaneelstokjes
3 stuks steranijs
2 tl uienpoeder
2 tl vadouvan
200 g rood-gele paprikareepjes in pot
50 g gezouten roomboter
800 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie
aluminiumfolie
Leuke tips
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Roerbak de rijstschotel in een wok om op te warmen.
Dit gerecht is een ruime hoeveelheid voor 4 personen. Je kunt het makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt. Gebruik dan wel 2 ovenschalen.
Dit gerecht is een ruime hoeveelheid voor 4 personen. Je kunt het makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt. Gebruik dan wel 2 ovenschalen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492033
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch