Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/17/2022 - 10:55
Bereidingswijze
1 Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.
2 Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bamigroente in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes Voeg met de rest van de groente toe aan de kip en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.
3 Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en serveer.
Afbeelding
Kiproerbak met sperziebonen en rijst
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
750 g diepvries gebroken sperziebonen
3 el zonnebloemolie
300 g kipfiletreepjes
1½ el kerriepoeder
450 g bamigroentepakket
40 g verse selderij
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492031
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester