Bereidingswijze
Snijd de 65 gram boter in blokjes en leg de boter op een schoteltje in de koelkast
Snijd de sjalot fijn
Snijd de knoflook fijn
Fruit de sjalot en knoflook met de overige boter in de steelpan aan
Voeg de rode wijn, runderbouillon, balsamicoazijn, tijm en laurierblaadje toe
Breng het mengsel aan de kook
Zodra de saus kookt zet je het vuur wat lager en laat je de saus ongeveer 15 minuten inkoken
Zeef de saus boven een hitte bestendige schaal. Het geen wat in de zeef blijft zitten mag je weg gooien
Giet de saus terug in de steelpan en laat de saus op laag vuur staan
Voeg de boter blokjes uit de koelkast toe aan de saus
Laat de saus op middelhoog vuur ongeveer 5 tot 8 minuten in koken, blijf wel tussendoor roeren met een garde
Verwarm de koekenpan en bak de ontbijtkoek ongeveer 1 minuut per kant
Snijd de eendenborst in 4 plakken
Snijd de ontbijtkoeken door de helft
Bak de eendenborst ongeveer 2 minuten per kant in de pan
Plaats de ontbijtkoek op een amuse bord ïƒ plaats 2 plakken eendenborst per ontbijtkoek ïƒ serveer de rode wijnsaus naar wens over de plakken eendenborst
Snijd de sjalot fijn
Snijd de knoflook fijn
Fruit de sjalot en knoflook met de overige boter in de steelpan aan
Voeg de rode wijn, runderbouillon, balsamicoazijn, tijm en laurierblaadje toe
Breng het mengsel aan de kook
Zodra de saus kookt zet je het vuur wat lager en laat je de saus ongeveer 15 minuten inkoken
Zeef de saus boven een hitte bestendige schaal. Het geen wat in de zeef blijft zitten mag je weg gooien
Giet de saus terug in de steelpan en laat de saus op laag vuur staan
Voeg de boter blokjes uit de koelkast toe aan de saus
Laat de saus op middelhoog vuur ongeveer 5 tot 8 minuten in koken, blijf wel tussendoor roeren met een garde
Verwarm de koekenpan en bak de ontbijtkoek ongeveer 1 minuut per kant
Snijd de eendenborst in 4 plakken
Snijd de ontbijtkoeken door de helft
Bak de eendenborst ongeveer 2 minuten per kant in de pan
Plaats de ontbijtkoek op een amuse bord ïƒ plaats 2 plakken eendenborst per ontbijtkoek ïƒ serveer de rode wijnsaus naar wens over de plakken eendenborst
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Begin het weekend goed met deze amuse van ontbijtkoek en eendenborst.
Ingrediënten
1 sjalot
1 teentje knoflook
200 ml rode wijn
100 ml runderbouillon
1 tl balsamicoazijn
1 laurierblaadje
1 takjes tijm
65 gram boter + 15 gram boter
1 plak ontbijtkoek
60 gram eendenborstfilet
1 teentje knoflook
200 ml rode wijn
100 ml runderbouillon
1 tl balsamicoazijn
1 laurierblaadje
1 takjes tijm
65 gram boter + 15 gram boter
1 plak ontbijtkoek
60 gram eendenborstfilet
Hulpmiddelen & keukengerei
Schoteltje
Steelpan
Zeef
Hitte bestendige schaal
Kleine koekenpan
Steelpan
Zeef
Hitte bestendige schaal
Kleine koekenpan
Leuke tips
De overige rode wijnsaus kan je serveren bij een vleesgerecht
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1492029
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht