Pasta, zoals het NIET hoort......

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/16/2022 - 19:46
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de knoflook zachtjes 1 minuut. Voeg de gehalveerde kers tomaatjes toe en laat dit zachtjes 5 minuten pruttelen. Voeg de gezeefde tomatensaus toe en roer alles goed door. Laat de saus zachtjes 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en kook de ravioli 2 minuten in ruim water met wat zout. Giet af en laat goed uitlekken.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus. Leg daarop 1/3 deel van de ravioli en bouw zo nog 2 lagen en eindig met de saus. Scheur de mozzarella in stukjes en beleg er de bovenlaag mee. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en zet de schotel voor 20 minuten in de oven.

Laat de lasagne uit de oven 5 minuten rusten en bestrooi hem vervolgens met wat plukjes rucola.
Afbeelding

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......

Pasta, zoals het NIET hoort......
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasta zoals het niet hoort . Ruzie maken met een Italiaan is heel eenvoudig : combineer de verkeerde pastasoort met de verkeerde saus en de discussie barst los.Volgens de pasta – etiquette horen lange dunne pastasoorten bij romige of lichte sauzen en korte stevige pasta gaat goed samen met stevige sauzen met groenten en vlees. Deze lasagne van ravioli zal geen Italiaan kunnen bekoren . Lasagne is zowel de naam van een pastasoort als het gerecht en in deze schotel worden beide in een heerlijke doodzonde gecombineerd. Er lijkt niks mis met lagen ravioli in een tomatensaus, met verse tomaatjes, waarbij de zoete sappen tijdens het bakken loslaten. Een toplaag van verse of geraspte mozzarella en wat grana padano of Parmezaanse kaas. Dit was heerlijk vegetarisch smullen. In plaats van verse mozzarella heb ik geraspte mozzarella gebruikt, omdat ik die nog had liggen.  
Ingrediënten

250 gram ravioli naar keuze
250 gram kerstomaatjes gehalveerd
handje rucola
1 teen knoflook gesnipperd
250 ml gezeefde tomatensaus
1 bol mozzarella
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
1 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, snijplank, mes en pan
Leuke tips
Hou je niet van rucola? Laat het weg en garneer met bladpeterselie en maak een andere frisse salade.


Maak eventueel met de rest van de rucola een salade om ernaast te serveren.

2 el olijfolie
1 el balsamico azijn

Voeg wat olijven of stukjes walnoot toe , bestrooi de salade met peper en zout .
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492028
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de krant van Janneke Philippi. Eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47