Pasta alla puttanesca met tonijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/16/2022 - 09:19
Bereidingswijze
1 Laat de tonijn uitlekken. Snij de olijven in ringen. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de uien en de knoflook in. Laat er de ansjovis in smelten en roer om. Breng op smaak met sriracha en roer er de tomatenpuree door.
2 Schenk er de passata van kerstomaten bij, voeg de kappertjes en de olijven toe en laat 10 minuutjes op een zacht vuur sudderen. Doe er ten slotte de goed uitgelekte tonijn bij en warm nog even door.
3 Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de linguine in een mooie schaal, lepel er de pastasaus bij en werk af met de gehakte bladpeterselie.
Afbeelding
Pasta alla puttanesca met tonijn
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18px"Rode pastasauzen blijven dé winner bij ons. Mijn favoriet is een echte smaakbom, dankzij de ansjovisfilets, kappertjes en olijven"
Ingrediënten
400 g linguine
200 g tonijn (in eigen nat, blik)
2 uien
2 knoflook teentjes
1 el bladpeterselie (gesnipperd, voor de afwerking)
2 el tomatenpuree
800 g passata
80 g zwarte olijven (ontpit)
4 el kappertjesl
6 ansjovisfilets (in olie, blik)
srirachasaus
olijfolie
peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492026
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester