Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en plet samen met de eidooier en de melk tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat de puree afkoelen en doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
2 Schil de asperges en breek het houtachtige gedeelte van de onderkant. Blancheer 5 minuten in gezouten water en giet af.
3 Bak de vis in een pan met olijfolie aan één kant. Leg de vis met de gebakken kant naar boven in een vuurvaste schotel en kruid met peper en zout.
4 Blus de pan van de gebakken vis met de wijn en de azijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
5 Verdeel de asperges over de vis, maar hou de kopjes apart. Overgiet de visschotel met de saus. Spuit een rand puree op de visschotel. Steek de aspergekopjes in de visschotel en laat gratineren tot de puree en de aspergekopjes lichtjes kleuren en de saus gaat bubbelen.
6 Haal de schotel uit de oven en werk af met verse grijze garnalen en de gehakte peterselie.
2 Schil de asperges en breek het houtachtige gedeelte van de onderkant. Blancheer 5 minuten in gezouten water en giet af.
3 Bak de vis in een pan met olijfolie aan één kant. Leg de vis met de gebakken kant naar boven in een vuurvaste schotel en kruid met peper en zout.
4 Blus de pan van de gebakken vis met de wijn en de azijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
5 Verdeel de asperges over de vis, maar hou de kopjes apart. Overgiet de visschotel met de saus. Spuit een rand puree op de visschotel. Steek de aspergekopjes in de visschotel en laat gratineren tot de puree en de aspergekopjes lichtjes kleuren en de saus gaat bubbelen.
6 Haal de schotel uit de oven en werk af met verse grijze garnalen en de gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxWist je dat asperges heerlijk zijn in combinatie met garnalen? Andere topcombinaties zijn asperges met gerookte zalm, asperges met makreel, asperges met tarbot en asperges met sint-jakobsvruchten. Probeer ze ook een keertje uit in deze lekkere ovenschotel....
Ingrediënten
400 g vis (mix van zalmfilet, kabeljauwhaasje, pladijsfilet)
100 g grijze garnalen
6 groene asperges
1 eidooier
4 bloemige aardappelen
2 el melk
20 cl room
1 el wittewijnazijn
1/2 glas droge witte wijn
olijfolie
verse peterselie (gehakt)
boter
nootmuskaat
peper en zout
100 g grijze garnalen
6 groene asperges
1 eidooier
4 bloemige aardappelen
2 el melk
20 cl room
1 el wittewijnazijn
1/2 glas droge witte wijn
olijfolie
verse peterselie (gehakt)
boter
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492024
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht