Bloemkoolsteaks met tomaten en skyrsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/15/2022 - 09:11
Bereidingswijze
-Snijd verticaal 4 dikke plakken uit het middelste deel van de bloemkool en bak ze ± 8 min. aan elke kant op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olie en de gesmolten boter. Breng op smaak met enkele draaien van de ‘Chicken & Steak'-kruidenmolen.
-Fruit intussen het gehakte sjalotje 2 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan met de rest van de olijfolie.
-Voeg de gehalveerde tomaten en de tijm toe. Fruit nog 10 min. op een zacht vuurtje.
Maak de saus:
-meng de skyr, het sap van de limoen en de chili. Breng verder op smaak.

Serveer de bloemkoolsteaks met de tomaten en een beetje saus. Bestrooi met de zaadjes en werk af met koriander.
Afbeelding
Bloemkoolsteaks met tomaten en skyrsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke bloemkoolsteaks met skyrsaus en tomaten . Skyr is een echte IJslandse superfood !  
Ingrediënten
1 bloemkool
400 g ( datterino ) tomaten
1 sjalot
4 takjes tijm
8 takjes koriander
10 g boter
5 el olijfolie
4 el ‘Zout & Azijn' zadenmix
kruidenmolen ‘Chicken & steak' Santa Maria
peper en zout
1/2 limoen (voor de saus)
450 g skyr natuur (voor de saus)
1/2 tl ‘Chili Mix' Euroma (voor de saus)
Leuke tips
Tip: Vervang de kruidenmix door komijn voor een extra oriëntaalse toets.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492015
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester