Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Snij de kabeljauwfilets in blokjes en hak fijn met de molen.
-Meng het maïszetmeel met het ei, al kloppend met de garde. Voeg vissaus toe, rode currypasta, heel fijngesneden lente-uitjes en sperziebonen, gemalen vis en koriander. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
-Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes van 1 dikke eetlepel van het deeg. Geef er een regelmatige vorm aan met de rug van een lepel. Smeer ze lichtjes in met olie.
-Bak 6 min. in de oven, draai om, smeer een beetje in met olie en bak nog 6 min.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere viskoekjes met rode curry, als borrelhapje of als lunch . Dien warm of koud op met een pikante Thaise saus naar keuze.
Ingrediënten
680 g kabeljauwfilet
peper
arachideolie
4 eetlepels fijngesneden koriander
75 g heel fijne sperziebonen
3 lente-uitjes
1 eetlepel rode currypasta
2 eetlepels vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
1 groot ei
5 afgestreken eetlepels maïszetmeel
saus van het Thais gamma Delhaize: "chili sauce sweetened" en/of "seafood sauce"
peper
arachideolie
4 eetlepels fijngesneden koriander
75 g heel fijne sperziebonen
3 lente-uitjes
1 eetlepel rode currypasta
2 eetlepels vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
1 groot ei
5 afgestreken eetlepels maïszetmeel
saus van het Thais gamma Delhaize: "chili sauce sweetened" en/of "seafood sauce"
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Met een kleine dresseerring kan je mooie, ronde koekjes van het deeg vormen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492007
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht