Bereidingswijze
-Laat de zalm uitlekken en druk hem met de vingers uit om er zoveel mogelijk vocht uit te halen.
-Doe de vis in een mengkom met het ei, de kafferlimoenblaadjes, de kokosmelk, de vissaus, de rode currypasta, de komijn, het korianderpoeder en de blonde cassonade. Mix alles tot een homogene pasta. Doe in een diep bord.
-Hak de stengeluien, de gember en de look fijn. Doe ze met de panko bij de vispasta. De pasta moet dik maar soepel zijn.
-Doe de komkommer (ontpit en in schijfjes gesneden), de fijngesneden peper, de rijstazijn en de rietsuiker in een slakom. Zout en meng.
-Voeg er de in reepjes gehakte Romeinse sla bij.
-Verwarm een bodempje frituurolie in een pan. Doe er schepjes vispasta bij en bak goudbruin aan beide kanten.
-Laat uitlekken op keukenrol.
Serveer de zalmkoekjes met sla, verse koriander en kwartjes limoen.
-Doe de vis in een mengkom met het ei, de kafferlimoenblaadjes, de kokosmelk, de vissaus, de rode currypasta, de komijn, het korianderpoeder en de blonde cassonade. Mix alles tot een homogene pasta. Doe in een diep bord.
-Hak de stengeluien, de gember en de look fijn. Doe ze met de panko bij de vispasta. De pasta moet dik maar soepel zijn.
-Doe de komkommer (ontpit en in schijfjes gesneden), de fijngesneden peper, de rijstazijn en de rietsuiker in een slakom. Zout en meng.
-Voeg er de in reepjes gehakte Romeinse sla bij.
-Verwarm een bodempje frituurolie in een pan. Doe er schepjes vispasta bij en bak goudbruin aan beide kanten.
-Laat uitlekken op keukenrol.
Serveer de zalmkoekjes met sla, verse koriander en kwartjes limoen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker deze zalmkoekjes uit Thailand . Â Deze koekjes zijn zowel warm als koud erg lekker en kunnen een dag van tevoren bereid worden.
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 Romeinse sla
4 stengeluien (groene uien)
1/2 koffielepel blonde cassonadesuiker
1/2 koffielepel korianderpoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
4 eetlepels vissaus
3 eetlepels kokosmelk
1 koffielepel fijngesnipperde kaffirlimoenblaadjes
360 g roze zalm (uit blik)
1 ei
2 cm gember
frituurolie
1 tuiltje koriander
1 limoen
1/2 koffielepel rietsuiker
2 eetlepels rijstazijn
1 Thaise rode peper
1 komkommer
6 eetlepels panko (Japans broodkruim)
1 Romeinse sla
4 stengeluien (groene uien)
1/2 koffielepel blonde cassonadesuiker
1/2 koffielepel korianderpoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
4 eetlepels vissaus
3 eetlepels kokosmelk
1 koffielepel fijngesnipperde kaffirlimoenblaadjes
360 g roze zalm (uit blik)
1 ei
2 cm gember
frituurolie
1 tuiltje koriander
1 limoen
1/2 koffielepel rietsuiker
2 eetlepels rijstazijn
1 Thaise rode peper
1 komkommer
6 eetlepels panko (Japans broodkruim)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492005
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht