Snelle kidsproof eenpanspasta met zalm, courgette en dilleroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/13/2022 - 22:05
Bereidingswijze
Snipper de ui en snij de courgette in fijne stukjes. Bak deze op middelhoog vuur zacht in wat olie.
Voeg een geperst teentje knoflook toe en laat dit even meebakken. (Let op; laat de knoflook niet aanbranden. Zet het vuur eventueel iets zachter.)

Wanneer de courgette en ui een beetje zacht gebakken zijn, voeg je de macaroni toe, het flesje kookroom (200 ml), het groentebouillontablet en 550 ml water. Door de macaroni in het room-bouillon mengsel te koken, neemt het de smaak goed in zich op wat hem extra romig en lekker maakt! Kook de macaroni gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Start met de deksel op de pan, maar haal halverwege de deksel van de pan zodat het overtollige vocht kan verdampen. Houd in de gaten hoeveel vocht er nog in de pan zit. Het is de bedoeling dat je een ingekookte saus overhoudt. Je hoeft de pasta dus niet meer af te gieten! Als er weinig vocht in de pan zit, maar de macaroni nog niet volledig gaar is, kun je nog wat extra water toevoegen.

Snijd ondertussen de zalmfilet in blokken. Laat deze de laatste 5 minuten meekoken met de pasta. Voeg als laatst de verse dille toe. Afmaken met zout en peper naar smaak. Aan tafel!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het favoriete pasta recept bij ons thuis op dit moment. Zoonlief eet het goed, en er zitten toch nog groenten in verstopt! En oke, wij vinden het ook gewoon erg lekker. Win-win dus. ;-) 
Ingrediënten
250 gram kleine macaroni
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 flesje kookroom
1 groentenbouillon tablet
250 gram zalmfilet (diepvries is prima en lekker budget)
Verse dille
Hulpmiddelen & keukengerei
Dit gerecht is goed voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Pas de verhoudingen aan als je meer of minder eters hebt.
Leuke tips
Met dit gerecht kan eindeloos gevarieerd worden. Zo doe ik er soms ook doperwten of wat andere groene groenten in. De zalmfilet kun je eventueel ook vervangen door wilde zalm uit de diepvries, deze wordt wel iets sneller droog dus houd daar rekening mee. De dille kan uiteraard ook vervangen worden door gedroogde dille, al geeft verse dille echt veel meer smaak aan dit gerecht!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491999
Homepage ID
2352611
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
Myrthetje19