Oerhollandse kapucijners met stroop, appel en ui

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/13/2022 - 21:27
Bereidingswijze
Snipper de ui en de appel fijn.
Laat een blokje boter in een pan warm worden en doe hier de ui en appel bij.
Laat dit op een laag vuurtje zacht worden.
Doe na ongeveer 5 minuten de suiker en azijn erbij en schep dit goed om. Laat dit nu nog ongeveer 20 minuten karamelliseren. De uien mogen niet aanbakken! Als dat gebeurd, staat het vuur te hoog.
Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze even kort af onder de kraan.
Voeg wanneer de appel en ui gekaramelliseerd zijn, de kapucijners toe en laat deze nog ongeveer 5 à 10 minuten mee verwarmen zonder deksel op de pan.
Voeg als laatst een paar eetlepels stroop toe en zout of peper naar smaak. Grof zeezout geeft een heerlijk contrast met het zoete van de stroop.
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een oerhollands gerecht, maar dan net ff wat lekkerder. Goedkoop, voedzaam en vooral erg lekker! Comfortfood in de winter, in een handomdraai klaar. 
Ingrediënten
1 pot kapucijners in vocht
1 kleine ui of een halve grote ui
1 appel
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels balsamico azijn
stroop
Beetje boter of olie
Zout (liefst grof zeezout) en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Dit recept is goed voor een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen of 3 volwassenen. Voor 4 volwassenen zou ik het recept verdubbelen!
Leuke tips
Serveer met verse aardappelpuree en speklapjes! Eet smakelijk!
Neem anders ook een kijkje op mijn pagina voor het maken van lekkere speklapjeskruiden!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491995
Homepage ID
2352611
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
Myrthetje19