Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Maak een beslag met telkens de helft van de boter, de suiker, de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder. Voeg 3 eieren en de helft van de vanille- en amandel-essence toe. Meng tot een glad beslag.
3 Beboter de bakvorm en bestuif lichtjes met bloem. Schep het beslag erin. Bak 30 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
4 Schep de rest van de ingrediënten in een kom, bewerk tot een glad beslag. Meng de roze voedingskleurstof erdoor. Bak ook deze cake 30 minuten in een beboterde en met bloem bestoven vorm. Ontvorm en laat goed afkoelen op een rooster.
5 Snij elke cake in vier gelijke repen. Verwarm de confituur in een pannetje tot hij weer vloeibaar is. Rol de marsepein uit tot een rechthoek van 50 x 20 cm.
6 Bestrijk de marsepein met confituur. Leg er repen roze en witte cake op, afwisselend, zodat de kleurenlaagjes verspringen. Bestrijk met de rest van de confituur.
7 Vouw de marsepein over de repen cake. Druk lichtjes aan.
8 Laat 15 minuten opstijven in de koelkast. Snij hem dan pas aan.
2 Maak een beslag met telkens de helft van de boter, de suiker, de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder. Voeg 3 eieren en de helft van de vanille- en amandel-essence toe. Meng tot een glad beslag.
3 Beboter de bakvorm en bestuif lichtjes met bloem. Schep het beslag erin. Bak 30 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
4 Schep de rest van de ingrediënten in een kom, bewerk tot een glad beslag. Meng de roze voedingskleurstof erdoor. Bak ook deze cake 30 minuten in een beboterde en met bloem bestoven vorm. Ontvorm en laat goed afkoelen op een rooster.
5 Snij elke cake in vier gelijke repen. Verwarm de confituur in een pannetje tot hij weer vloeibaar is. Rol de marsepein uit tot een rechthoek van 50 x 20 cm.
6 Bestrijk de marsepein met confituur. Leg er repen roze en witte cake op, afwisselend, zodat de kleurenlaagjes verspringen. Bestrijk met de rest van de confituur.
7 Vouw de marsepein over de repen cake. Druk lichtjes aan.
8 Laat 15 minuten opstijven in de koelkast. Snij hem dan pas aan.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxPuzzelen met cake......
Ingrediënten
350 g boter (+ extra)
350 g suiker
280 g zelfrijzende bloem (+ extra)
1 tl bakpoeder
100 g amandelpoeder
6 eieren
1 tl vanille-essence
1 tl amandelessence
1/2 tl voedingskleurstof (roze)
Voor de afwerking :
200 g abrikozenconfituur
200 g marsepein (witte)
350 g suiker
280 g zelfrijzende bloem (+ extra)
1 tl bakpoeder
100 g amandelpoeder
6 eieren
1 tl vanille-essence
1 tl amandelessence
1/2 tl voedingskleurstof (roze)
Voor de afwerking :
200 g abrikozenconfituur
200 g marsepein (witte)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491993
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch