Bereidingswijze
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
•
• Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken.
• Kook ze zo'n 20 minuten en giet daarna af.
• Snijd de spitskool met water afspoelen en in reepjes snijden
• Verwijder de hardere kern.
• Verwarm een grote pan met wat boter. Voeg beetje bij beetje de spitskool toe en roerbak tot hij gaart.
• Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
• Voeg de boter en melk toe. Pureer goed.
• Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
• Roer de spitskool door de aardappelen.
• Doe de stamppot in een ovenschaal.
• De spekjes verdelen bovenop de schotel.
•
• Werk af met de kaas en zet de schotel zo'n 10 minuten in de oven.
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
•
• Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken.
• Kook ze zo'n 20 minuten en giet daarna af.
• Snijd de spitskool met water afspoelen en in reepjes snijden
• Verwijder de hardere kern.
• Verwarm een grote pan met wat boter. Voeg beetje bij beetje de spitskool toe en roerbak tot hij gaart.
• Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
• Voeg de boter en melk toe. Pureer goed.
• Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
• Roer de spitskool door de aardappelen.
• Doe de stamppot in een ovenschaal.
• De spekjes verdelen bovenop de schotel.
•
• Werk af met de kaas en zet de schotel zo'n 10 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
We krijgen dit jaar hoogstwaarschijnlijk geen winter, maar maakt niks uit. Gewoon een heerlijke ovenschotel met spitskool (zonder winter)
Ingrediënten
SPITSKOOLSTAMPPOT
- 1 Spitskool
• 1,5 kg kruimige aardappelen
• peper
• zout
• nootmuskaat
• 1 eetlepel boter + beetje extra
• scheut melk
• 80 gram uitgebakken spek (spekreepjes)
• 60 gram geraspte kaas
•
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
•
• Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken.
• Kook ze zo'n 20 minuten en giet daarna af.
• Snijd de spitskool met water afspoelen en in reepjes snijden
• Verwijder de hardere kern.
• Verwarm een grote pan met wat boter. Voeg beetje bij beetje de spitskool toe en roerbak tot hij gaart.
• Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
• Voeg de boter en melk toe. Pureer goed.
• Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
• Roer de spitskool door de aardappelen.
• Doe de stamppot in een ovenschaal.
• De spekjes verdelen bovenop de schotel.
•
• Werk af met de kaas en zet de schotel zo'n 10 minuten in de oven.
- 1 Spitskool
• 1,5 kg kruimige aardappelen
• peper
• zout
• nootmuskaat
• 1 eetlepel boter + beetje extra
• scheut melk
• 80 gram uitgebakken spek (spekreepjes)
• 60 gram geraspte kaas
•
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
•
• Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken.
• Kook ze zo'n 20 minuten en giet daarna af.
• Snijd de spitskool met water afspoelen en in reepjes snijden
• Verwijder de hardere kern.
• Verwarm een grote pan met wat boter. Voeg beetje bij beetje de spitskool toe en roerbak tot hij gaart.
• Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
• Voeg de boter en melk toe. Pureer goed.
• Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
• Roer de spitskool door de aardappelen.
• Doe de stamppot in een ovenschaal.
• De spekjes verdelen bovenop de schotel.
•
• Werk af met de kaas en zet de schotel zo'n 10 minuten in de oven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491989
Homepage ID
1250931
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht