Bereidingswijze
- Hak de spinazie grof,
- Verhit de olie in een (grote) pan en fruit de uien.
- Voeg de dille toe, bak die 30 seconden mee en roer dan de rijst erdoor.
- Doe de spinazie erbij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de hete groentebouillon toe en blijf roeren. De spinazie gaat slinken. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartiertje zachtjes sudderen. Roer af en toe met een houten lepel door zodat de rijst niet aankoekt.
- Haal de pan van het vuur, voeg het citroensap toe en bestrooi met peper en zout. Meng alles door elkaar en voeg de munt toe.
- Doe de rijst in een schaal en zet deze nog 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden C. (In het originele recept moet je de rijst afdekken met een schone theedoek, het deksel weer op de pan leggen en nog 10 minuten laten stomen).
- Verhit de olie in een (grote) pan en fruit de uien.
- Voeg de dille toe, bak die 30 seconden mee en roer dan de rijst erdoor.
- Doe de spinazie erbij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de hete groentebouillon toe en blijf roeren. De spinazie gaat slinken. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartiertje zachtjes sudderen. Roer af en toe met een houten lepel door zodat de rijst niet aankoekt.
- Haal de pan van het vuur, voeg het citroensap toe en bestrooi met peper en zout. Meng alles door elkaar en voeg de munt toe.
- Doe de rijst in een schaal en zet deze nog 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden C. (In het originele recept moet je de rijst afdekken met een schone theedoek, het deksel weer op de pan leggen en nog 10 minuten laten stomen).
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een voor mij nog geheel onbekend gerecht toen ik in een van mijn Griekse kookboeken zat te bladeren om iets met spinazie te maken. In eerste instantie deed het me een beetje denken aan de Griekse-tomatenrijst die je meestal bij een Grieks restaurant op je bord geserveerd krijgt. Toen ik de spanakorizo aan het bereiden was vond ik het juist meer lijken op risotto.
Ik had er een heerlijke biefstuk bij maar er zijn genoeg andere mogelijkheden denk aan lamskoteletjes, kipfileetjes, gehaktballetjes of vis want spinazie laat zich ook uitstekend met vis combineren.
Als je er dan ook nog De-echte-griekse-salade-basisrecept bij op tafel zet dan waan je je helemaal in Griekenland.
Ik had er een heerlijke biefstuk bij maar er zijn genoeg andere mogelijkheden denk aan lamskoteletjes, kipfileetjes, gehaktballetjes of vis want spinazie laat zich ook uitstekend met vis combineren.
Als je er dan ook nog De-echte-griekse-salade-basisrecept bij op tafel zet dan waan je je helemaal in Griekenland.
Ingrediënten
- 300 gram verse spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui en 3 lenteuitjes (of alleen lenteuitjes maar dan verdubbelen)
- 1 koffielepel gedroogde dille
- 100 gram witte rijst
- sap van ½ citroen
- ½ eetlepel verse munt, gehakt
- 250 ml groentebouillon
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui en 3 lenteuitjes (of alleen lenteuitjes maar dan verdubbelen)
- 1 koffielepel gedroogde dille
- 100 gram witte rijst
- sap van ½ citroen
- ½ eetlepel verse munt, gehakt
- 250 ml groentebouillon
- peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491985
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Tessa Kiros, Mezze & Moussaka, De smaak van Griekenland/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij