Bereidingswijze
Neem een grote kaasplank en start met het vullen met al het lekkers voor je aperomoment.
Variëer tussen chutneys (bv. mango), compotes en confituren (vijgen, peren, pruimen of rode vruchten) passen met hun zoete smaak uitstekend bij het zoute van de kazen. Experimenteer erop los!
Voor de camembert :
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de camembert uit het plastic en leg hem terug in het houten ronde kistje. Maak enkele groeven in de kaas en strooi de Provençaalse kruiden erover. Zet 20 minuten in de oven en werk af met honing en verse rozemarijn.
Zet de camembert op een grote houten plank met de rest van de kazen. Leg de stukken fruit, noten, crackers, sneetjes brood en potjes met confituur en chutney tussen de kazen en dien op met verse rozemarijn.
Variëer tussen chutneys (bv. mango), compotes en confituren (vijgen, peren, pruimen of rode vruchten) passen met hun zoete smaak uitstekend bij het zoute van de kazen. Experimenteer erop los!
Voor de camembert :
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de camembert uit het plastic en leg hem terug in het houten ronde kistje. Maak enkele groeven in de kaas en strooi de Provençaalse kruiden erover. Zet 20 minuten in de oven en werk af met honing en verse rozemarijn.
Zet de camembert op een grote houten plank met de rest van de kazen. Leg de stukken fruit, noten, crackers, sneetjes brood en potjes met confituur en chutney tussen de kazen en dien op met verse rozemarijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
rijkelijk en super lekkere kaastafel , met een warme camembert uit de oven
Ingrediënten
Kaasselectie :
150 gram Bloemenkaas
200 gram geitenkaas
150 gram Port Salut
150 gram Val-Dieu
200 gram Comté
8 Tête de Moine
Extra's
8 abrikozen (gedroogd)
8 dadels (gedroogd)
1 handvol braambes
1 handvol notenmix
1 handvol frambozen
4 passievruchten
4 vijgen
rozemarijn (verse)
1 stokbrood (rustiek, in sneetjes)
1 rozijnenbrood (met noten)
chutney (naar keuze)
1 pakket cracker
Voor de camembert :
1 camembert
1 theelepel provençaalse kruiden
1 honing
150 gram Bloemenkaas
200 gram geitenkaas
150 gram Port Salut
150 gram Val-Dieu
200 gram Comté
8 Tête de Moine
Extra's
8 abrikozen (gedroogd)
8 dadels (gedroogd)
1 handvol braambes
1 handvol notenmix
1 handvol frambozen
4 passievruchten
4 vijgen
rozemarijn (verse)
1 stokbrood (rustiek, in sneetjes)
1 rozijnenbrood (met noten)
chutney (naar keuze)
1 pakket cracker
Voor de camembert :
1 camembert
1 theelepel provençaalse kruiden
1 honing
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491975
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch