Winterse wortelquiche met ansjovis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/10/2022 - 09:33
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de wortels, snijd ze in twee en dan in reepjes. Vul een kookpot met een bodempje water. Kook hierin op een medium vuur de wortelreepjes gedurende ongeveer 8 minuten gaar.

Pel de ui en snijd in ringen. Laat het blikje ansjovis uitlekken.

Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Klop nogmaals los en kruid met peper, zout en paprikapoeder.

Verspreid het bladerdeeg over een ronde springvorm of taartvorm. Prik er gaatjes in.

Giet het ei-roommengel op het bladerdeeg. Verdeel de uiringen en ansjovisfilets eroverheen. Verspreid als laatste de wortelreepjes eroverheen. Schuif voor 35 minuten in de oven. Laat nadien lichtjes afkoelen en eet lauw op.
Afbeelding
Winterse wortelquiche met ansjovis
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker 
Ingrediënten
1 vel bladerdeeg
4 eieren
200 ml (plantaardige) room
4 wortels
1 rode ui
1 blikje ansjovis
peper - zout
paprikapoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491953
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester