Bereidingswijze
Wrijf de varkenshaas in met de bbq kruiden en bak de haas rondom zachtjes bruin. Voeg een klein scheutje lauw water toe, deksel op de pan en laat op zacht vuur 15- 20 minuten stoven ( afhankelijk van de dikte)
Bak ondertussen de champignons goud bruin. Voeg voor de frisheid een kneepje citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Smoor in een andere pan de prei in een klontje boter beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
Snij de varkenshaas in plakken en bewaar de jus. Leg de plakken in een ovenschaal.
Smelt de boter voor de roux, voeg de bloem toe en bak deze even mee. Voeg in stapjes de melk toe en blijf roeren totdat de melk op is en je een gladde roux hebt. Voeg de jus toe en roer door.
Leg ondertussen de prei op de plakjes varkenshaas. Daarop de champignons. Daarop de roux. Bestrooi de schotel met paneermeel en her en der wat vlokjes roomboter.
Zet de schotel voor 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 185-190 graden.
Serveer met aardappelpuree of zelf gebakken brood. Ik koos voor het laatste.
Bak ondertussen de champignons goud bruin. Voeg voor de frisheid een kneepje citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Smoor in een andere pan de prei in een klontje boter beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
Snij de varkenshaas in plakken en bewaar de jus. Leg de plakken in een ovenschaal.
Smelt de boter voor de roux, voeg de bloem toe en bak deze even mee. Voeg in stapjes de melk toe en blijf roeren totdat de melk op is en je een gladde roux hebt. Voeg de jus toe en roer door.
Leg ondertussen de prei op de plakjes varkenshaas. Daarop de champignons. Daarop de roux. Bestrooi de schotel met paneermeel en her en der wat vlokjes roomboter.
Zet de schotel voor 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 185-190 graden.
Serveer met aardappelpuree of zelf gebakken brood. Ik koos voor het laatste.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is beslist geen ovenschoteltje met gehakt, kaas en puree, dat je snel even in elkaar flanst voor een dagelijks gerecht, maar is echt een aanrader en zeker toch ook weer geen megaklus om deze ovenschotel te maken. Smaakvol en met een klein beetje extra moeite zet je een origineel en smaakvol gerecht op tafel. En is zelfs geheel op voorhand te maken.
-marinade-rub-voor-al-je-vlees-op-de-bbq
-marinade-rub-voor-al-je-vlees-op-de-bbq
Ingrediënten
1 varkenshaasje van 250 gram
barbecue kruiden
100 gram witte champignons gehalveerd of in vieren
400 gram prei in ringen van 1 cm schoon
peper en zout naar smaak
een scheutje citroensap
15 gram boter
15 gram bloem
150 ml melk
paneermeel en extra boter.
barbecue kruiden
100 gram witte champignons gehalveerd of in vieren
400 gram prei in ringen van 1 cm schoon
peper en zout naar smaak
een scheutje citroensap
15 gram boter
15 gram bloem
150 ml melk
paneermeel en extra boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschotel, pannen, snijplank mes.
Leuke tips
Hier was de paneermeel op en zelfs geen beschuit meer in de bus. Ik heb in de vijzel enkele cracotte crackers van lu tot paneermeel gevijzeld.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491931
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht