Bereidingswijze
1. maak de spliterwtenpuree. stop de spliterwten en knoflooktenen en 1 ltr water in een plan. laat het 40 min koken. roer tussendoor zodat het niet aankoekt. voeg evt. extra water toe.
2. wanneer de spliterwten helemaal gaar zijn haal je de pan van het vuur. voeg de tahin, olie , komijnzaad , citroensap, zout en peper toe. pureer het mengsel tot een gladde puree. wanneer de puree te dit is kan je extra water toevoegen.
3. verwarm de oven op 190 graden. maal in de vijzel de koriander, komijn, venkel, karwij, zout, chilivlokken, kurkuma en paprikapoeder. roer de olie ervoor.
4. snijd broccoli in roosjes en de bloemkool in vieren en vervolgens de kwarten in 2 a 3e. verdeel groente over een bakplaat.
5 verdeel specerijenmengsel met een kwast of schenk het eroverheen en verdeel het met je handen. zodat het specerijen olie mengsel op alle groente zit.
6. bak groente 30 min in de oven en schep halve wegen om
7. stop boerenkool in kom en verdeel zout, peper en olie erdoor heen. Wanneer groente 30 min in de oven staat verdeel je de boerenkool over de groente en laat je het 10 a 15 min in de oven zodat boerenkool knapperig wordt.
8. verwarm de spliterwtenpuree. leg een een laagje spliterwtenpuree op bord en vervolgens de groente eroverheen en serveer!
2. wanneer de spliterwten helemaal gaar zijn haal je de pan van het vuur. voeg de tahin, olie , komijnzaad , citroensap, zout en peper toe. pureer het mengsel tot een gladde puree. wanneer de puree te dit is kan je extra water toevoegen.
3. verwarm de oven op 190 graden. maal in de vijzel de koriander, komijn, venkel, karwij, zout, chilivlokken, kurkuma en paprikapoeder. roer de olie ervoor.
4. snijd broccoli in roosjes en de bloemkool in vieren en vervolgens de kwarten in 2 a 3e. verdeel groente over een bakplaat.
5 verdeel specerijenmengsel met een kwast of schenk het eroverheen en verdeel het met je handen. zodat het specerijen olie mengsel op alle groente zit.
6. bak groente 30 min in de oven en schep halve wegen om
7. stop boerenkool in kom en verdeel zout, peper en olie erdoor heen. Wanneer groente 30 min in de oven staat verdeel je de boerenkool over de groente en laat je het 10 a 15 min in de oven zodat boerenkool knapperig wordt.
8. verwarm de spliterwtenpuree. leg een een laagje spliterwtenpuree op bord en vervolgens de groente eroverheen en serveer!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk recept uit boek 'Heel veel Veg!'. Ik heb dit recept voor het eerst. Lekker veel groente, vegenanistisch en heel veel smaak! Ik heb het recept wat aangepast.
Ingrediënten
2 tl korianderzaad
2 tl komijnzaad
2 tl venkelzaak
2 tl karwijzaad
zout
chilivlokken
2 tl kurkuma
2 tl gerookte paprikapoeder
500 gr broccoli
800 gr bloemkool
2 tl koolzaadolie of andere olie
150 boerenkool
zout en peper
spliterwtenpuree:
300 gele spliterwten
5 teentjes knoflook
1,5 el tahin
75 ml koolzaadolie of andere olie
1,5 tl komijnzaad
1 citroen
2 tl komijnzaad
2 tl venkelzaak
2 tl karwijzaad
zout
chilivlokken
2 tl kurkuma
2 tl gerookte paprikapoeder
500 gr broccoli
800 gr bloemkool
2 tl koolzaadolie of andere olie
150 boerenkool
zout en peper
spliterwtenpuree:
300 gele spliterwten
5 teentjes knoflook
1,5 el tahin
75 ml koolzaadolie of andere olie
1,5 tl komijnzaad
1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
kwast
kwast
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491917
Homepage ID
2463442
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch