Bereidingswijze
-Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.
-Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg er de bloem aan toe. Laat een minuutje uitbakken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Roer dan de melk onder de roux en roer tot een gladde saus zonder klontertjes. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en truffeltapenade.
-Giet de pasta af en meng er de bechamelsaus en de hamblokjes onder. Doe de macaroni in een vuurvaste schaal en bestrooi met de gemalen kaas.
-Zet de schaal nog enkele minuutjes onder de grill tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
-Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg er de bloem aan toe. Laat een minuutje uitbakken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Roer dan de melk onder de roux en roer tot een gladde saus zonder klontertjes. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en truffeltapenade.
-Giet de pasta af en meng er de bechamelsaus en de hamblokjes onder. Doe de macaroni in een vuurvaste schaal en bestrooi met de gemalen kaas.
-Zet de schaal nog enkele minuutjes onder de grill tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekkere macaroni uit de hete oven
Ingrediƫnten
300 gr macaroni
50 gr boter
50 gr bloem
400 ml melk
1 snuifje peper
1 snuifje zout
1 tl nootmuskaat
1 grote el truffeltapenade
200 gr hamblokjes
150 gr gemalen kaas
50 gr boter
50 gr bloem
400 ml melk
1 snuifje peper
1 snuifje zout
1 tl nootmuskaat
1 grote el truffeltapenade
200 gr hamblokjes
150 gr gemalen kaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491913
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht