Bereidingswijze
Maak de friet in de oven klaar volgens de beschrijving op de verpakking. Snij ondertussen alle groenten en werk deze door elkaar. Bak ondertussen ook de vega stukjes in een beetje olie volgens de verpakking.
Verdeel de friet over 2 ovenschaaltjes en leg er de vega stukjes bovenop. Leg daarop 2 plakjes cheddar en zet de schaaltjes circa 5 minuten in een oven van 200 graden totdat de kaas begint te smelten.
Haal de schaaltjes uit de oven en verdeel er de groentjes over. Swirl met knoflooksaus, chilisaus en ketchup en garneer met peterselie en 2 plakjes radijs. Smullen maar.
Verdeel de friet over 2 ovenschaaltjes en leg er de vega stukjes bovenop. Leg daarop 2 plakjes cheddar en zet de schaaltjes circa 5 minuten in een oven van 200 graden totdat de kaas begint te smelten.
Haal de schaaltjes uit de oven en verdeel er de groentjes over. Swirl met knoflooksaus, chilisaus en ketchup en garneer met peterselie en 2 plakjes radijs. Smullen maar.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Inmiddels is het een hele tijd geleden , dat ik het recept kapsalon van Project gezond gemaakt en geproefd heb. Daar gaf ik ook aan wat de verschillen zijn wat betreft de met stip genomineerde calorierijkste hap van de frituur en het recept van Project Gezond.
Topper-van-project-gezond-de-kipsalonBij Boodschappen kwam ik een vega variatie van dit guilty pleasure gerecht tegen, dat ik naar eigen smaak iets heb aangepast. Het bleek een topper comfort food ten top op deze zaterdag en zeker voor herhaling vatbaar. Dan gaan we waarschijnlijk eens voor vega shoarmareepjes.Dit gerecht staat voor 815 Kcal , maar ik vermoed, dat door het gebruik van ovenfriet in plaats van verse friet en de zelfgemaakte knoflooksaus dit qua calorische waarde wel wat minder zal zijn. *** 2 el Griekse yoghurt1 el mayonaisesnuf paprikapoedersnuf zwarte peper2 teen knoflook uit de persRoeren en klaar.
Topper-van-project-gezond-de-kipsalonBij Boodschappen kwam ik een vega variatie van dit guilty pleasure gerecht tegen, dat ik naar eigen smaak iets heb aangepast. Het bleek een topper comfort food ten top op deze zaterdag en zeker voor herhaling vatbaar. Dan gaan we waarschijnlijk eens voor vega shoarmareepjes.Dit gerecht staat voor 815 Kcal , maar ik vermoed, dat door het gebruik van ovenfriet in plaats van verse friet en de zelfgemaakte knoflooksaus dit qua calorische waarde wel wat minder zal zijn. *** 2 el Griekse yoghurt1 el mayonaisesnuf paprikapoedersnuf zwarte peper2 teen knoflook uit de persRoeren en klaar.
Ingrediënten
300 gram ovenfriet ( ik had oma's smulfriet van Aviko)
175 gram gegrilde vega stukjes
1 tomaat in blokjes
klein stukje komkommer in blokjes
circa 150 gram in dunne reepjes gesneden ijsbergsla
1 kleine rode ui in dunne halve ringen
1 el gesnipperde blad peterselie
knoflooksaus *** zelf gemaakt
chilisaus
ketchup
4 plakjes cheddar
2 radijs in plakjes
175 gram gegrilde vega stukjes
1 tomaat in blokjes
klein stukje komkommer in blokjes
circa 150 gram in dunne reepjes gesneden ijsbergsla
1 kleine rode ui in dunne halve ringen
1 el gesnipperde blad peterselie
knoflooksaus *** zelf gemaakt
chilisaus
ketchup
4 plakjes cheddar
2 radijs in plakjes
Hulpmiddelen & keukengerei
2 eenpersoons ovenschaaltjes, bakpapier, bakplaat, snijplank, mes en pannetje
Leuke tips
Liever niet vega? Voeg dan gebakken kipstukjes toe.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491911
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Boodschappen met eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch