Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
- Pel intussen de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij elke scampi in 4 stukjes.
- Snipper de ui fijn.
- Laat de halve perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
Bereiding : (25 min.)
1 Doe alle ingrediënten voor de perzikenchutney in een kookpot, samen met wat peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur, tot de perziken plat zijn gekookt.
2 Klop intussen 1 ei los met een vork in een diep bord. Breek het andere ei in een kom en meng er de parmezaan en de afgekoelde rijst onder. Kruid met peper.
3 Neem een portie rijst in uw handpalm en leg er 2 stukjes scampi op. Rol de rijst mooi rond de stukjes scampi tot een pingpongballetje. Maak zo 10 balletjes. 4 Rol de balletjes door de bloem. Dompel ze daarna onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel.
5 Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
- Pel intussen de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij elke scampi in 4 stukjes.
- Snipper de ui fijn.
- Laat de halve perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
Bereiding : (25 min.)
1 Doe alle ingrediënten voor de perzikenchutney in een kookpot, samen met wat peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur, tot de perziken plat zijn gekookt.
2 Klop intussen 1 ei los met een vork in een diep bord. Breek het andere ei in een kom en meng er de parmezaan en de afgekoelde rijst onder. Kruid met peper.
3 Neem een portie rijst in uw handpalm en leg er 2 stukjes scampi op. Rol de rijst mooi rond de stukjes scampi tot een pingpongballetje. Maak zo 10 balletjes. 4 Rol de balletjes door de bloem. Dompel ze daarna onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel.
5 Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere warme borrel balletjes van rijst en scampi met een huisgemaakte perzikenchutney
Ingrediënten
5 grote, ongepelde rauwe scampi's (diepvries)
2 eieren
3 el geraspte parmezaan
200 g Thaise rijst
4 el paneermeel
2 el bloem
1 dl zonnebloemolie
peper en zout
Voor de perzikenchutney:
1 tl citroensap
1 kleine ui
8 halve perziken op sap (blik)
20 g rozijnen
1 el donkerbruine suiker
1 el wittewijnazijn
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1 mespunt korianderpoeder
2 eieren
3 el geraspte parmezaan
200 g Thaise rijst
4 el paneermeel
2 el bloem
1 dl zonnebloemolie
peper en zout
Voor de perzikenchutney:
1 tl citroensap
1 kleine ui
8 halve perziken op sap (blik)
20 g rozijnen
1 el donkerbruine suiker
1 el wittewijnazijn
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1 mespunt korianderpoeder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491897
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht