Pingpongballetjes van rijst en scampi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/05/2022 - 11:14
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
- Pel intussen de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij elke scampi in 4 stukjes.
- Snipper de ui fijn.
- Laat de halve perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
Bereiding : (25 min.)

1 Doe alle ingrediënten voor de perzikenchutney in een kookpot, samen met wat peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur, tot de perziken plat zijn gekookt.
2 Klop intussen 1 ei los met een vork in een diep bord. Breek het andere ei in een kom en meng er de parmezaan en de afgekoelde rijst onder. Kruid met peper.
3 Neem een portie rijst in uw handpalm en leg er 2 stukjes scampi op. Rol de rijst mooi rond de stukjes scampi tot een pingpongballetje. Maak zo 10 balletjes. 4 Rol de balletjes door de bloem. Dompel ze daarna onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel.
5 Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.
Afbeelding
Pingpongballetjes van rijst en scampi
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere warme borrel balletjes van rijst en scampi met een huisgemaakte perzikenchutney
Ingrediënten
5 grote, ongepelde rauwe scampi's (diepvries)
2 eieren
3 el geraspte parmezaan
200 g Thaise rijst
4 el paneermeel
2 el bloem
1 dl zonnebloemolie
peper en zout

Voor de perzikenchutney:
1 tl citroensap
1 kleine ui
8 halve perziken op sap (blik)
20 g rozijnen
1 el donkerbruine suiker
1 el wittewijnazijn
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1 mespunt korianderpoeder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491897
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester