Bereidingswijze
- Bak de spekreepjes, wortel, prei, peterselie, munt en citroenrasp in de olie (ongeveer 7 minuten), onder regelmatig roeren, in een kleine pan met dikke bodem en deksel, die ook in de oven kan.
- Voeg de gehakte knoflook toe, roer dan de linzen erdoor en kook nog een minuut, voeg dan de mosterd toe en roer die ook erdoor.
- Leg de kip bovenop alles in de pan (je kunt de kip eerst even aanbakken maar dat is niet perse nodig) en voeg de bouillon (of water) toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet dit 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C. Je kunt de pan ook op een klein pitje zachtjes laten sudderen tot de kip en de linzen gaar zijn.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Je kunt het nu meteen eten, maar het is nog lekkerder als je het van tevoren gemaakt hebt en daarna weer opwarmt.
- Voeg de gehakte knoflook toe, roer dan de linzen erdoor en kook nog een minuut, voeg dan de mosterd toe en roer die ook erdoor.
- Leg de kip bovenop alles in de pan (je kunt de kip eerst even aanbakken maar dat is niet perse nodig) en voeg de bouillon (of water) toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet dit 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C. Je kunt de pan ook op een klein pitje zachtjes laten sudderen tot de kip en de linzen gaar zijn.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Je kunt het nu meteen eten, maar het is nog lekkerder als je het van tevoren gemaakt hebt en daarna weer opwarmt.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nigella staat bekend om haar vele "comfort food" gerechten en dit is er eentje van. Dat is ook meteen een van de redenen waarom ik zo dol ben op haar recepten. Door de munt en citroenrasp haal je hier ook nog eens de zomer mee in huis.
Ik heb het gerecht in de oven verder laten garen (ongeveer 3 kwartier). Je hebt er dan geen omkijken meer naar.
Je kunt natuurlijk ook (zoals in het originele recept) de kip ongeveer 3 kwartier op een klein pitje laten garen. Zorg dan wel dat er voldoende vocht is, zonodig voeg je tussendoor een beetje water of bouillon toe.
Ik heb het gerecht in de oven verder laten garen (ongeveer 3 kwartier). Je hebt er dan geen omkijken meer naar.
Je kunt natuurlijk ook (zoals in het originele recept) de kip ongeveer 3 kwartier op een klein pitje laten garen. Zorg dan wel dat er voldoende vocht is, zonodig voeg je tussendoor een beetje water of bouillon toe.
Ingrediënten
- 4 kippendijen (zonder vel)
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 1 teen knoflook
- 3 bospenen (of 1 wortel)
- 1 prei
- verse peterselie
- ½ tl gedroogde munt
- geraspte schil van 1 citroen
- 200 gram le Puy (of andere groene) linzen
- 1 koffielepel (Engelse) mosterd
- 500 ml water of (kippen)bouillon
- (olijf)olie
- peper en zout naar smaak
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 1 teen knoflook
- 3 bospenen (of 1 wortel)
- 1 prei
- verse peterselie
- ½ tl gedroogde munt
- geraspte schil van 1 citroen
- 200 gram le Puy (of andere groene) linzen
- 1 koffielepel (Engelse) mosterd
- 500 ml water of (kippen)bouillon
- (olijf)olie
- peper en zout naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491893
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Nigella Lawson/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij