Bereidingswijze
Zet de Römertopf 15-20 minuten in koud water.
Leg de schone, gesneden en uitgelekte prei en de soepgroente in de onderschaal. Leg de vis erbovenop. Bestrooi de vis naar smaak met zout en peper uit de molen . Leg de plakjes citroen bovenop de vis. Schenk de wijn erlangs en verdeel de vlokjes boter over de vis en de groente. Plaats de bovenschaal erop.
Zet de schaal in een KOUDE OVEN en stel dan de temperatuur in op 210 graden . Stoof het gerecht in circa 50 minuten gaar en serveer met rijst of pasta naar keuze.
Leg de schone, gesneden en uitgelekte prei en de soepgroente in de onderschaal. Leg de vis erbovenop. Bestrooi de vis naar smaak met zout en peper uit de molen . Leg de plakjes citroen bovenop de vis. Schenk de wijn erlangs en verdeel de vlokjes boter over de vis en de groente. Plaats de bovenschaal erop.
Zet de schaal in een KOUDE OVEN en stel dan de temperatuur in op 210 graden . Stoof het gerecht in circa 50 minuten gaar en serveer met rijst of pasta naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heel gemakkelijk en uiterst simpel gerecht. Alles in de Römertopf en na circa 50 minuten smullen van een heerlijk slank gerecht. Lekker met het wijntje erbij wat ook in het gerecht gebruikt is. Vanwege de saus ( deze zou je ook nog iets met maizena kunnen binden) heerlijk met pasta of rijst.
Ingrediënten
4 stuks kabeljauw van circa 150- 200 gram per stuk
1 grote prei in ringen van 1 cm gewassen en uitgelekt
200 gram grof gesneden soepgroente( ik had boerensoepgroente)
1 citroen schoongeboend in plakken gesneden
100 ml droge witte wijn
peper en zout uit de molen naar smaak
50 gram ongezouten roomboter in vlokjes
1 grote prei in ringen van 1 cm gewassen en uitgelekt
200 gram grof gesneden soepgroente( ik had boerensoepgroente)
1 citroen schoongeboend in plakken gesneden
100 ml droge witte wijn
peper en zout uit de molen naar smaak
50 gram ongezouten roomboter in vlokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, zeef, Römertopf
Leuke tips
Vanwege de smakelijke saus lekker met rijst of pasta.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491889
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Kookboekje Nieuwe stijl Romertopf. Eigen tekst en foto's en iets aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht