Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm. Snij de witte selder in blokjes van max. 1 cm.
- Snipper het bieslook, de ui en het knoflook fijn.
- Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.
- Meng 1/2 van het bieslook onder de geraspte kaas.
Bereiding :
1 Kook de risottorijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat volledig afkoelen.
2 Meng de tonijn samen met 2 eetl. bloem, de eieren en de helft van het bieslook onder de risottorijst en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van. Rol ze door de panko.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui samen met het knoflook 1 min. Roer er de witte selder en de wortelen onder en bestrooi met 1 eetl. bloem. Roer goed en overgiet met de passata. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen.
4 Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de risottoballetjes ± 5 min. goudbruin aan alle kanten.
Afwerking
Verdeel de groentesaus over de borden en schep er de tonijn-risottoballetjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en de bieslook.
- Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm. Snij de witte selder in blokjes van max. 1 cm.
- Snipper het bieslook, de ui en het knoflook fijn.
- Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.
- Meng 1/2 van het bieslook onder de geraspte kaas.
Bereiding :
1 Kook de risottorijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat volledig afkoelen.
2 Meng de tonijn samen met 2 eetl. bloem, de eieren en de helft van het bieslook onder de risottorijst en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van. Rol ze door de panko.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui samen met het knoflook 1 min. Roer er de witte selder en de wortelen onder en bestrooi met 1 eetl. bloem. Roer goed en overgiet met de passata. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen.
4 Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de risottoballetjes ± 5 min. goudbruin aan alle kanten.
Afwerking
Verdeel de groentesaus over de borden en schep er de tonijn-risottoballetjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en de bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als voor- of als hoofdgerecht
Ingrediënten
3 wortelen
1 witte selder
1/2 plantje bieslook
1 ui
100 g geraspte kaas
100 g
2 eieren
250 g risottorijst
690 g passata rustica (gezeefde tomaten, bokaal)
200 g tonijn in eigen nat (blik)
100 g panko (Japans paneermeel)
3 el bloem
5 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
zwarte peper (molen)
zout
1 witte selder
1/2 plantje bieslook
1 ui
100 g geraspte kaas
100 g
2 eieren
250 g risottorijst
690 g passata rustica (gezeefde tomaten, bokaal)
200 g tonijn in eigen nat (blik)
100 g panko (Japans paneermeel)
3 el bloem
5 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491879
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht