Pannenkoeken met appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/02/2022 - 09:11
Bereidingswijze
1 Splits de eieren. Spoel en droog de appelen. Verwijder met een appelboor klokhuis en pitten. Snij de appels in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
2 Vermeng de bloem met een snuifje zout. Doe er de eidooiers bij. Roer stevig om. Voeg er in een straaltje de melk aan toe en roer tot een glad beslag. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
3 Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag.
4 Laat een nootje boter smelten en goed heet worden in een koekenpan. Schep er met een kleine pollepel een portie beslag in. Laat een halve minuut bakken.
5 Leg er een paar appelplakjes bij. Bestrooi ze met wat suiker. Laat nog anderhalve minuut verder bakken, of tot de pannenkoek stevig is.
6 Laat de pannenkoek op een bord glijden en dan, omgekeerd, weer in de pan. Laat ook de andere kant goudbruin bakken.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Altijd weer erg lekker 
Ingrediënten
250 g zelfrijzende bloem
1/2 L melk
4 eieren (gesplitst)
2 appelen (in plakjes)
2 tl rietsuiker
boter (of margarine)
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491869
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester