Vietnamese salade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/02/2022 - 00:05
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
- Snij het pepertje fijn en meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Zet even opzij.
- Rasp de wortel, snij de ui in ringen en de komkommer in plakjes.
- Giet de dressing erover en schep alles goed door elkaar.
- Laat de salade gerust nog een paar uur staan dan kunnen de smaken goed in elkaar trekken.
- Vlak voor het serveren strooi je de pinda's eroverheen en garneer je de salade met enkele takjes koriander.
Afbeelding
Vietnamese salade
Vietnamese salade
Vietnamese salade
Vietnamese salade
Vietnamese salade
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk fris bijgerecht bij een pittige stoof of ander hoofdgerecht van vlees of vis.
Je kunt met de ingrediënten naar hartenlust variëren, denk daarbij aan radijsjes, (spits)kool, sugarsnaps, taugé, paprika e.d.
Ik maakte het bij mijn Vietnamees-gekruide-runderstoofpot
Maak de salade het liefst al een paar uur van te voren zodat de dressing en de smaakjes goed in kunnen trekken.
Ingrediënten
- 1 wortel
- ½ komkommer
- 1 (rode) ui, sjalot en/of lenteui
- enkele takjes koriander
- handvol geroosterde pinda's

Dressing:
- 2el olie
- 1 el limoensap
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- stukje rode peper
- 1 tl rietsuiker (of honing)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1491863
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse