Bereidingswijze
-Trek zestes van de limoen(en).
-Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper(s) en snipper hem fijn.
- Pel en snipper de knoflook fijn.
-Doe de zeste, het limoensap, de rode peper(s), de knoflook, de yoghurt, de muntblaadjes en de sesamzaadjes in een blender en mix tot een homogene saus.
-Snijd elke steak overlangs in de helft en daarna in grote blokken.
-Pel de rode uien en snijd in 8.
-Maak brochettes door afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een satéstokje te rijgen.
-Kruid de brochettes met zout, peper en verse tijmblaadjes.
-Smeer de brochettes in met de olijfolie en bak de brochettes op de grill van de barbecue gedurende 8 à 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
-Serveer de rundsbrochettes met de yoghurtsaus.
-Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper(s) en snipper hem fijn.
- Pel en snipper de knoflook fijn.
-Doe de zeste, het limoensap, de rode peper(s), de knoflook, de yoghurt, de muntblaadjes en de sesamzaadjes in een blender en mix tot een homogene saus.
-Snijd elke steak overlangs in de helft en daarna in grote blokken.
-Pel de rode uien en snijd in 8.
-Maak brochettes door afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een satéstokje te rijgen.
-Kruid de brochettes met zout, peper en verse tijmblaadjes.
-Smeer de brochettes in met de olijfolie en bak de brochettes op de grill van de barbecue gedurende 8 à 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
-Serveer de rundsbrochettes met de yoghurtsaus.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere rundssaté's met pittige saus van de grill of de BBQ
Ingrediënten
2 steaks (bijv. chateaubriand, gepeld-royal of fonduevlees) van ± 400 g/stuk
2 kleine rode uien
2 knoflookteentjes
1 verse rode peper
1 limoen
1 bussel verse munt
3 takjes tijm
200 g yoghurt op Turkse wijze
1 eetlepel olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
1 eetlepel sesam
2 kleine rode uien
2 knoflookteentjes
1 verse rode peper
1 limoen
1 bussel verse munt
3 takjes tijm
200 g yoghurt op Turkse wijze
1 eetlepel olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
1 eetlepel sesam
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491859
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht