Bereidingswijze
- Meng in een kom de sereh, ui, knoflook, rode peper, gember, vissaus, kaneel, kerrie, en vijfkruidenpoeder tot een marinade.
- Voeg de in blokjes gesneden vlees toe en schep het goed door elkaar. Laat dit 30 minuten, op kamertemperatuur, marineren.
- Verhit in een braadpan een scheut olie en roerbak hierin het vlees met marinade ongeveer 3 minuten.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak dit 1 minuut mee, voeg de (hete) bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit in ongeveer 2 uur zachtjes gaarstoven. Schep het vlees af en toe om en voeg indien nodig wat extra bouillon (of water) toe.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout (indien nodig) schep het in een schaal en strooi er de koriander overheen.
- Lekker met rijst of mihoen en een frisse salade.
- Voeg de in blokjes gesneden vlees toe en schep het goed door elkaar. Laat dit 30 minuten, op kamertemperatuur, marineren.
- Verhit in een braadpan een scheut olie en roerbak hierin het vlees met marinade ongeveer 3 minuten.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak dit 1 minuut mee, voeg de (hete) bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit in ongeveer 2 uur zachtjes gaarstoven. Schep het vlees af en toe om en voeg indien nodig wat extra bouillon (of water) toe.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout (indien nodig) schep het in een schaal en strooi er de koriander overheen.
- Lekker met rijst of mihoen en een frisse salade.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk geurende stoofpot met een Vietnamese twist. Lekker met rijst of mihoen en een salade of andere groente.
Ik heb dit recept uit een van mijn kookboeken gehaald maar ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven.
Lekker met een Vietnamese-salade-
Ik heb dit recept uit een van mijn kookboeken gehaald maar ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven.
Lekker met een Vietnamese-salade-
Ingrediënten
- 1 kilo runderlappen, in blokjes
- 1 stengel sereh (citroengras) héél fijngehakt
- 1 ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 cm gemberwortel, fijngehakt
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 2 el vissaus
- 3 el olie
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 500 ml runderbouillon
- 2 el koriander, fijngehakt
- 1 stengel sereh (citroengras) héél fijngehakt
- 1 ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 cm gemberwortel, fijngehakt
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 2 el vissaus
- 3 el olie
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 500 ml runderbouillon
- 2 el koriander, fijngehakt
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491855
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Wereldse stoofpotjes
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij