Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Snipper de koriander fijn.
- Los het bouillonblokje op in 4 dl heet water.
- Hak de spinazie grof.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (5 min. + 30 min. in de oven)
1 Verdeel de parelcouscous over een diepe bakplaat of braadslede. Verdeel er de kikkererwten en de diepgevroren paprikareepjes over. Overgiet met de bouillon en meng goed onder elkaar.
2 Meng de olijfolie met de ras el hanout en de helft van de koriander. Kruid met peper en zout. Bestrooi er de kippenhaasjes mee en schik ze op de groenten.
3 Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
4 Haal de bakplaat uit de oven en meng er de spinazie onder.
Werk af met de rest van de koriander
- Snipper de koriander fijn.
- Los het bouillonblokje op in 4 dl heet water.
- Hak de spinazie grof.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (5 min. + 30 min. in de oven)
1 Verdeel de parelcouscous over een diepe bakplaat of braadslede. Verdeel er de kikkererwten en de diepgevroren paprikareepjes over. Overgiet met de bouillon en meng goed onder elkaar.
2 Meng de olijfolie met de ras el hanout en de helft van de koriander. Kruid met peper en zout. Bestrooi er de kippenhaasjes mee en schik ze op de groenten.
3 Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
4 Haal de bakplaat uit de oven en meng er de spinazie onder.
Werk af met de rest van de koriander
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke en lekkere eenpansschotel op een bakplaat
Ingrediënten
1/2 kg kippenhaasjes
300 g paprikareepjes (diepvries)
200 g babyspinazie (versmarkt)
1 plantje koriander
200 g parelcouscous
400 g kikkererwten (blik)
2 el olijfolie
1 el ras el hanout
1 blokje groentebouillon
peper (molen)
zout
300 g paprikareepjes (diepvries)
200 g babyspinazie (versmarkt)
1 plantje koriander
200 g parelcouscous
400 g kikkererwten (blik)
2 el olijfolie
1 el ras el hanout
1 blokje groentebouillon
peper (molen)
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491843
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht