Bereidingswijze
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui even aan.
Voeg vervolgens de 2 laurierblaadjes, de 3 kruidnagels en het karwijzaad toe en fruit totdat de ui glazig ziet.
Voeg dan de rode kool, de halve liter water, het groentebouillonblokje, de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe. Roer even alles goed door . Breng het geheel aan de kook. Laat de kool een klein half uurtje met het deksel op de pan op laag vuur pruttelen.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in blokjes van circa 1 cm.
Voeg de appelstukjes toe als de kool bijna gaar is en laat dit op het vuur garen , totdat de appel lekker zacht is en er nog 1 ½ cm vocht in de pan zit. Voeg de allesbinder toe, zodat het koolsap kan binden tot een dikke saus. Proef, voeg eventueel peper en zout naar smaak toe en roer als laatste de appelstroop erdoor en ga ervan genieten.
Voeg vervolgens de 2 laurierblaadjes, de 3 kruidnagels en het karwijzaad toe en fruit totdat de ui glazig ziet.
Voeg dan de rode kool, de halve liter water, het groentebouillonblokje, de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe. Roer even alles goed door . Breng het geheel aan de kook. Laat de kool een klein half uurtje met het deksel op de pan op laag vuur pruttelen.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in blokjes van circa 1 cm.
Voeg de appelstukjes toe als de kool bijna gaar is en laat dit op het vuur garen , totdat de appel lekker zacht is en er nog 1 ½ cm vocht in de pan zit. Voeg de allesbinder toe, zodat het koolsap kan binden tot een dikke saus. Proef, voeg eventueel peper en zout naar smaak toe en roer als laatste de appelstroop erdoor en ga ervan genieten.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo lekker en smaakvol. Nog nooit zo'n heerlijke rode kool gegeten. Deze is nu gegarandeerd een topper hier in huize.
Ingrediënten
½ rode kool (fijngesneden)
1 ui gesnipperd
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 theelepel karwijzaad
½ liter water
5 eetlepels balsamicoazijn
70 gr bruine basterdsuiker
1 groentebouillonblokje
2 appels geschild in blokjes van 1 cm
allesbinder
1 flinke eetlepel appelstroop
zout en peper naar smaak
1 ui gesnipperd
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 theelepel karwijzaad
½ liter water
5 eetlepels balsamicoazijn
70 gr bruine basterdsuiker
1 groentebouillonblokje
2 appels geschild in blokjes van 1 cm
allesbinder
1 flinke eetlepel appelstroop
zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes en pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491837
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch