Bereidingswijze
-Oven voorverwarmen op 200 ºC.
-Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken.
-Bladerdeeg laten ontdooien.
-Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen.
-Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper.
-Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen.
-Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken.
-Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.
-Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen.
Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.
-Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken.
-Bladerdeeg laten ontdooien.
-Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen.
-Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper.
-Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen.
-Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken.
-Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.
-Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen.
Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.
Ingrediënten
8 struikjes witlof
8 plakjes bladerdeeg
6 zongedroogde tomaten op olie, heel fijngesneden
150 g versgemalen Zaanlander kaas pikant
4 tomaten
4 eetlepels balsamico dressing
8 plakjes bladerdeeg
6 zongedroogde tomaten op olie, heel fijngesneden
150 g versgemalen Zaanlander kaas pikant
4 tomaten
4 eetlepels balsamico dressing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491829
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch