Witloof f in Zeeuws spek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/30/2022 - 11:37
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern.
-Kook het lof 5 min. in water met zout.
-Laat uitlekken en omwikkel elk half stronkje met een plakje spek. Leg in de ovenschaal.

-Smelt de boter en voeg in één keer de bloem toe. Laat al roerend ca. 5 min. op laag vuur garen tot het mengsel (de roux) lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Voeg de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het lof.
-Verdeel de aardappelpuree over de ingevette ovenschotel. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de puree goudbruin is.

Afbeelding
Witloof f in Zeeuws spek
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere ovenschotel met Zeeuws spek 
Ingrediënten
800 g witlof
2 x pakjes Zeeuws spek
50 g boter
50 g bloem
600 ml halfvolle melk
1 zakje oude kaas
1 zak aardappelpuree



Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal (25 x 30 cm)
Leuke tips
In plaats van Zeeuws spek kunt u ook rauwe ham (bijv. Coburger) om het witlof wikkelen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491827
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester